Runar Sögaard klar för norska ”Farmen VIP” – kommenterar åtalet

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har tidigare gått på diet och varit stjärnkusk i tv.

Nu ska Runar Sögaard leva lantliv i norska ”Farmen VIP”, rapporter vg.no.

Tv-profilen, som riskerar fängelse efter att bland annat ha blivit åtalad för grovt skattebrott, säger till sajten att åtalet inte ska påverka hans medverkan.

– Det har påståtts att jag har gjort en massa saker som jag inte har gjort, säger han till VG.

Runar Sögaard, 50, som de senaste åren synts i ”Biggest loser VIP” och ”Stjärnkusken” är aktuell i ett nytt tv-program. Den här gången rör det sig om ”Farmen kjendis”, norska versionen av ”Farmen VIP”.

Norska VG skriver att inspelningarna startade tidigare i veckan.

Nöjesbladet rapporterade i december 2017 att Runar Sögaard åtalas för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och urkundsförfalskning. Söögard misstänks ha underlåtit att bokföra miljontals kronor under tre års tid.

Sögaard, som riskerar fängelse, förnekar alla brottsmisstankar.

– Det handlar om ett bolag, som han inte är ansvarig för, men har varit aktiv i. Han har inte känt till att det har funnits några felaktigheter i bokföring eller skatteredovisning och skulle det visa sig att det är på det sättet så är det inte han som har varit ansvarig för redovisningen, sa då hans advokat Leif Gustafsson till Nöjesbladet.

Inför ”Farmen”-inspelningen kommenterar nu Runar Sögaard åtalet. Han beskriver det som ”en icke-sak”.

Talar ut om åtalet

2014 dömdes Runar Sögaard till två månaders fängelse för två fall av bokföringsbrott – ett straff som senare omvandlades till fotboja. Den tidigare domen och det han nu står åtalad för, vilket ska prövas i rätten nästa år, ska inte påverka hans medverkan i programmet, skriver VG.

– Nej. Jag har ju inte heller blivit dömd för något i den saken, som inte har varit uppe i rätten. Det har påståtts att jag har gjort en massa saker som jag inte har gjort. Vem som helst kan påstå något om en annan, och det är det som är sorgligt med dagens samhälle, säger Runar Sögaard till VG, och menar att det är en av nackdelarna med kändisskapet.

Träffar fortfarande Carola

Han berättar att han trodde intresset för honom skulle bli mindre när han skilde sig från Carola Häggkvist 2000. Men det har blivit tvärtom.

Och vad gäller sin exfru säger han att de fortfarande träffas vid tillfällen.

– Jag och Carola ses på högtider, som när vår gemensamma son tog studenten ifjol och liknande saker. Vi är väldigt upptagna, och reser runt både inrikes och utomlands, så vi ses inte så ofta.

Gått upp tre kilon

Runar Sögaard tog sig till final i ”Biggest loser VIP” förra året och gick ned 20 kilo. Han berättar för VG att han sedan sin medverkan gått upp tre kilo – kilon han nu förväntar sig att tappa igen i och med ”Farmen”.

Söögard, som skilde sig i fjol från Jessica Sögaard, 43, säger att det han mest kommer sakna under inspelningen är sina tre barn.

– Familjen betyder allt för mig. Så det är klart att jag kommer sakna dem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN