Leif GW Persson: Jag fick föras till akuten

avJakob Meijer

NÖJE

Leif GW Persson fick nyligen föras med ambulans till akuten på grund av hjärtproblem.

Det avslöjar han i en krönika i Expressen.

”Som alltid förr när jag har hamnat på liknande inrättningar var det ett högst oplanerat besök”, skriver han.

Leif GW Persson, 73, har under längre tid dragits med hälsoproblem, vilket han talat öppet om i olika intervjuer. Nu skriver han själv att han nyligen vårdats på nya Karolinska sjukhuset.

”För ett par veckor sedan hade jag förmånen att få besöka stället och som alltid förr när jag har hamnat på liknande inrättningar var det ett högst oplanerat besök. Beroende på mitt dåliga hjärta som jag har fixat till alldeles själv under ett långt och misskötsamt liv”, skriver Leif GW Persson i Expressen.

Han fick föras akut med ambulans till sjukhuset.

”Först ambulans till akuten där jag försågs med ett större antal slangar i redan befintliga kroppsöppningar plus ett par till där man öppnat de nya hål som omständigheterna tydligen krävde. Ett femstjärnigt mottagande och efter de inledande timmarna på den vanliga akuten flyttades jag över till hjärtakuten på Nya Karolinska”.

”Nästa gång tar jag med hörselskydd”

Kostnaden för nya Karolinska sjukhuset har skapat stor debatt. Leif GW Persson skriver att ”väl på plats fick också prislappen sin förklaring”. Han vårdades i ett ”magnifikt enkelrum med eget badrum”. Både dusch och platt-tv:n som han hade tillgång till är av samma modell som det han har i sett eget hem.

”Inte gratis om jag så säger och där blev jag sedan liggande under några dagar till det facila priset av totalt femhundra kronor.”

En sak störde han sig dock på. Alla slangar och sladdar som man kopplat från hans kropp till en ”pipande stridsledningscentral”, precis bredvid hans säng.

”Nästa gång ska jag ta med mig mina hörselskydd och därmed förhoppningsvis kunna förkorta min vårdtid med något dygn.”

Leif GW: Mitt badrum ser ut som ett fältsjukhus

I en intervju med Aftonbladet 2016 berättade Leif GW Persson om sina hälsoproblem.

– Den är så dålig. Det är så trist. Benen är som telefonstolpar och gör så ont att jag måste ta morfintabletter. Jag har 40 kilo på magen. Det är som att bära en ryggsäck med 40 kilo stenar. Hjärtat är dubbelt så stort som på en normal människa, sa han då.

Han beskriv sitt badrum som ett fältsjukhus.

– Jag måste äta 80 tabletter i veckan. Gör jag inte det kan jag dö ­efter tre dagar. Jag sysselsätter tre läkare som hela tiden ger mig nya piller. Allt är ett resultat av mitt överdådiga leverne. Jag hade ingen susning om hur dåligt jag mådde. Jag levde i ovisshet tills för tio år sen då jag fick en propp i huvudet.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Leif GW Persson som inte vill ge några ytterligare kommentarer.

Här är GW:s mest minnesvärda citat 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM