Komikerns son har dött: ”Jag är förtvivlande ledsen”

1 av 3

avMathilde Albinsson

NÖJE

Rob Delaney, känd från tv-serien ”Catastrophe”, skriver ett hjärtskärande inlägg på sin Facebook.

Hans drygt tvååriga son Henry har dött i cancer.

”Min fru, Henrys äldre bröder och jag själv är självklart förkrossade”, skriver han.

Komikern och skådespelaren Rob Delaney sörjer sin son Henry, 2,5.

Läkarna konstaterade 2016 att Henry drabbats av en hjärntumör kort efter sin ettårsdag. Henry kämpade in i det sista, men förlorade till slut mot sjukdomen. Han dog i januari, berättar Rob Delaney i ett inlägg på sin Facebook.

”Jag har väldigt sorgliga nyheter. Min två och ett halvt år gamle son Henry har gått bort”, skriver Delaney och fortsätter:

”Henry blev diagnostiserad med en hjärntumör 2016 kort efter sin första födelsedag efter ihärdiga kräkningar och viktnedgång. Han opererade bort tumören och fick vidare behandling i början av 2017. Cancern kom sedan tillbaka på senhösten och han dog i januari.”

”Förkrossade”

Han beskriver sonen som ett glädjeämne i livet. Sorgen och saknaden är stor.

”Min fru, Henrys äldre bröder och jag själv är självklart förkrossade. Henry var en glädje. Han var smart, rolig och busig och vi hade många underbara äventyr ihop, inte minst när han fick flytta hem igen efter femton månader på sjukhus. Hans tumör och operation lämnade betydande fysiska funktionshinder efter sig, men han lärde sig snabbt teckenspråk och utvecklade en egen metod för att ta sig från A till B genom att hasa sig på sin söta lilla rumpa”, skriver Rob Delaney.

Rob Delaney skriver därefter att det är hans fru och söner som får honom att orka vilja fortsätta.

”De är anledningen till att jag strävar efter att inte bli galen av sorg. Jag vill inte missa deras vackra liv. Jag är girig efter fler upplevelser med dem.”

”Vi saknar dig så mycket”

Han riktar ett stort tack till de sköterskor, läkare, hemvårdare och välgörenhetsarbetare som har tagit hand om Henry och hela familjen.

”De som hjälpte vår familj att överleva Henrys sjukdom kommer vara mina hjältar fram tills jag dör. Jag är förtvivlande ledsen just nu, men jag kan med befogenhet säga att det finns gott i världen.”

Rob Delaney avslutar inlägget med en uppmaning om att skänka pengar till fonder med syfte att hjälpa sjuka barn.

”Tack, vackre Henry, för att ha tillbringat så mycket tid med oss som du gjorde. Vi saknar dig så mycket”, skriver han avslutningsvis.

Rob Delaney är kanske mest känd för den svenska publiken som Rob Norris i tv-serien ”Catastrophe”, som visades på SVT 2015 och 2016.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13