Brutalt underhållande Pernilla Wahlgren

1 av 3 | Foto: Robert Eldrim
Ur Pernilla Wahlgrens show ”Kort, glad och tacksam”.
NÖJE

Många artister gör shower om sitt liv.

Få är så elaka och självkritiska som Pernilla Wahlgren. Med utmärkta medspelare gör hon sitt privatliv till en Grease-fest och skojar vasst om kändislivet.

Rått och roligt.

Pernilla Wahlgren har nyss fyllt 50. De andra skådespelarna blåser upp ballonger och förbereder kalas innan den ständigt försenade Pernilla dyker upp. Ramen är att vi alla är på överraskningsfest och det är skickligt gjort.

Inklusive pinsamma tal, sådana vi varit med om på riktigt. Kompisen som fnissar sig igenom en massa referenser ingen annan förstår.

Dokusåpan ”Wahlgrens värld” har öppnat dörren till Pernilla Wahlgrens hem och familj och kamerateamet är på plats även på Rival och följer vad som händer. Showen handlar delvis om tv-programmet och berömmelse. I ett av de roligaste numren prövar de olika sätt att få mer publik till ”Wahlgrens värld”. Buskis? Musikal? Dramat ”Mörka skyar över Lidingö”?

GW löser ”Mello-fallet”

Alla versionerna är mycket underhållande.

Det är också den inledande minimusikalen där Pernilla Wahlgrens liv skildras med sånger ur ”Grease” med nya fyndiga texter. Hon är oskuldsfulla Sandy som möter tuffa tjejgänget Carola, Lena Ph, Kikki Danielsson och Anna Book. Emilio Ingrosso (Ola Forssmed) är den spännande killen.

Ensemblen spelar många roller, både Pernillas kolleger och barn. I ett kul nummer löser Leif GW Persson ”fallet” med varför Pernillas ”Tvillingsjäl” fick stryk av Carolas ”Fångad av en stormvind” i Melodifestivalen 1991.

Det är för det mesta rappt och snabbt och välskrivet. Cyniskt kring kändisskap, sociala medier och löpsedlar. Till sist en hjärtevärmande sång om livet som varannanveckas förälder och ett 80-talspotpurri med ”Piccadilly circus”.

Pernilla Wahlgren är ett vinnande varumärke.

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM