Tilde de Paula Eby ska baka med kändisar i ”Hela Sverige bakar”-spinoff

NÖJE

Succéprogrammet får ny säsong – och en ”spin off”

Foto: Enorm SuccéTilde de Paula Eby ska leda en ny säsong av ”Hela Sverige bakar”. Om Johan Sörberg och Birgitta Rasmussen kommer tillbaka som jurymedlemmar är höljt i dunkel.

Nöjesbladet kan avslöja att ”Hela Sverige bakar” får en ny säsong.

Dessutom gör Sjuan en ”spin off” där kändisar står för bakningen.

– När man insåg vilken enorm succé det blev ville man göra mer på det, säger­ Tilde de Paula Eby.

Juni månad blir fullspäckad för programledaren som ska göra både ”Nyhets­morgon” och den andra ­säsongen av Sjuans succé ”Hela Sverige bakar”. I samma­ veva leder hon ­också en variant, en spin off, på ”Hela Sverige bakar” där de medverkande är kändisar. Vad den ska heta­ är i nuläget oklart.

Hemliga stjärnor

– En ny säsong känns inte så otippat. Jag hade nog verkligen hoppats och trott på det. Men det är roligt att vi gör ännu­ mer nu, säger Tilde de Paula Eby, 40, till Nöjesbladet.

Sjuan väljer att inte gå ut med de kända deltagarna i spin offen i nuläget. Men de Paula Eby förklarar att kändisskap inte är den enda faktorn som styr medverkan.

– Det ska finnas en lust, vilja och passion. Man ska väl vara en sådan som bakar hemma, säger hon.

Tufft schema

I juni kommer hon att arbeta sju dagar i veckan.

– Antingen är jag på ”Nyhetsmorgon” hela morgonen. Eller så är jag i Taxinge där ”Hela Sverige bakar” spelas in. Jag vill ju göra både och. Skulle jag säga att det blir lite tungt skulle de hjälpa att frigöra mig, säger hon.

Det är i nuläget oklart när spin offen sänds. Andra säsongen av ”Hela Sverige bakar” sänds i höst. Kändisvarianten får en något kortare säsong än vanligt.

– Vi tror jättemycket på det här, säger Malin Knave, exekutiv producent på ­Sjuan.