Här är artisterna som går upp på Allsångs-scenen i sommar

NÖJE

Håkan Hellström klar för Skansen: ”Ser fram emot att sjunga en av mina favoriter”

1 av 12 | Foto: Håkan Hellström klar.

Det blir en het sommar på Skansen.

Håkan Hellström och Oskar Linnros är redo för allsång.

– Jag ser fram emot att sjunga en av mina favoriter, säger Håkan Hellström.

Håkan Hellström, 39, hade bara debutskivan på cv:t när han för första gången greppade tag i allsångsmikrofonen 2001.

Framträdandet hyllades – liksom resten av göteborgarens framgångsrika karriär.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Håkan Hellström laddar för ett nytt framträdande i SVT:s ”Allsång på Skansen”. Det är i nuläget Hellströms enda uppträdande i huvudstaden under sommaren.

– Glad att vara tillbaka! Tror att det är sjunde gången. Ser också fram emot att få sjunga en av mina favoriter som allsång i programmet: ”Ungmön på Käringön”, säger Håkan Hellström via sin presskontakt Annele Hencz.

SVT jublar över bokningen.

– Han är så oerhört populär i Sverige och så bred i sitt artisteri. Det rimmar väl med vårt breda tilltal med allsången, säger Susanna Jacobsson, projektledare för ”Allsång på Skansen”.

Även Oskar Linnros, 29, som nyligen släppte sitt andra soloalbum, är klar för Sollidenscenen. Han uppträdde senast i SVT:s långkörare 2010.

– Det blir också ett kärt återseende, säger Susanna Jacobsson.

SVT:s arbete med att föryngra programmet märks inte bara genom att Måns Zelmerlöw, 26, återigen är programledare. I sommar dyker några av Sveriges hetaste unga artister upp med allsångshäftet i högsta hugg.

Från Melodifestivalen kommer bland andra Yohio, 17, Robin Stjernberg, 22, Anton Ewald, 19 och barnfavoriten Sean Banan, 28. De får sällskap av stjärnskotten Miriam Bryant, 22 och Zara Larsson, 15.

Lite äldre i sammanhanget är Louise Hoffsten, 47, och Gyllene Tider, vars medverkan Nöjesbladet avslöjade för två veckor sedan.

SVT vill dock inte kommentera fler namn på Nöjesbladets lista över klara artister förrän pressdagen den 11 juni.

”Allsång på Skansen” har säsongspremiär på SVT1 den 25 juni.