Ställde in i sista stund

NÖJE

Magnus Härenstam orkade inte med cirkuspremiären

1 av 3 | Foto: ”Har haft jätteont” Magnus Härenstam orkade inte gå på cirkuspremiären i går ­eftersom han behandlas för en cancertumör i ryggen.

I sista stund tvingades Magnus Härenstam ställa in cirkuspremiären.

Komikern meddelade så sent som för några ­dagar sedan att han skulle vara på plats – men ­orkade till slut inte.

– Han är inte redo att vistas ute bland folk, ­säger hustrun Birgitta Plånborg, som kom ­tillsammans med sina barnbarn.

Foto: ”Har haft jätteont” Magnus Härenstam orkade inte gå på cirkuspremiären i går ­eftersom han behandlas för en cancertumör i ryggen.

För två veckor sedan kom beskedet att Magnus Härenstam, 71, drabbats av cancer i ryggen. Han ställde in sin kommande föreställning och meddelade att behandling var i gång.

– Tumören har upptäckts i ett ­relativt tidigt skede och allas förhoppningar är att behandlingen ska ge ­positiv ­effekt, sa Magnus i ett pressmeddelande.

I går skulle Magnus ­Härenstam ha besökt ­Cirkus Scott med sin hustru Birgitta Plånborg, 66, och hennes ­barnbarn – men tvingades ­ställa in.

”Han mår bättre”

– Han skulle ha varit här, men han är hemma och ­vilar sig. Han är inte redo för att vistas ute bland folk på det här viset, säger ­Birgitta och fortsätter:

– Men han mår bättre och vi räknar med att det ska gå den vägen som vi hoppats på. Att han ska stå på ­scenen igen. Jag hoppas på efter jul.

Magnus Härenstam meddelade sin närvaro vid cirkusföreställning så sent som får några dagar sedan, men orkade till slut inte. Cancerbehandlingen har pågått regelbundet under de senaste veckorna.

”Kommer att gå bra”

– Han är vid gott mod och känner sig bättre. Så vi är säkra på att det kommer att gå bra, säger Birgitta.

Birgitta var på plats för cirkusföreställningen med sin son ­Michael Ryott och hans fru Anna, samt barnbarnen Julian, 9, och Leo, 6. Förutom närmsta familjen är det många som ­känner med Magnus i hans kamp.

– Han hälsar så mycket, säger Birgitta.

Cirkusdirektören ­Robert Bronett, 47, saknade Magnus Härenstam i ­publiken, men är säker på att han kommer att sitta där snart igen.

”Magnus är stark”

– Han har jätteont, men det finns folk som haft det ännu jäkligare och som kommit tillbaka. Jag vet att Magnus är stark, så jag vet att han kommer att klara det här, säger han och ­fortsätter:

– Jag kräver att han ­kommer att vara med på nästa års Cirkus Scott-­premiär. Vi behöver det.

Sjuk i cancer

I juli drabbas Magnus Härenstam av en cancertumör i ryggen. Han ställer in humormonologen ”Morning & goodbye” som skulle ha spelats på Intiman i Stockholm under hösten.

Magnus Härenstam skriver i ett pressmeddelande att ­tumören upptäckts i ett relativt ­tidigt skede. Han meddelar också att föreställningen inte är nedlagd. ”Jag måste bara få ta en paus”, skriver han.

En cancerbehandling ­påbörjades direkt och håller fortfarande på.