”Jag har inga vänner som är gay i USA”

NÖJE

Maria Montazami om ikonstämplen hemma i Sverige

1 av 4 | Foto: hedersuppdrag Maria Montazami är konferencier för ”Mr Gay Sweden” i morgon.

I kväll presenterar Maria Montazami ”Mr Gay Sweden”.

Men hemma i USA har hon inga homosexuella vänner.

– Vi är exkluderade från den världen där jag bor.

Foto: hedersuppdrag Maria Montazami är konferencier för ”Mr Gay Sweden” i morgon.

Ett av Prideveckans huvudnummer är utnämnandet av ”Mr Gay Sweden”. I år är Maria Montazami, 46, konferencier under galan, tillsammans med stylisten Jean-Pierre Barda, 47.

Foto: Jean-Pierre Barda.

– Så roligt, jag är verkligen uppspelt, säger hon.

Är hedrad

Montazami är hedrad över uppdraget och berättar att hon tycker att det är fantastiskt att få ett sådant erkännande i Sverige.

– Jag är så lycklig över att ha kommit in i gayvärlden i Sverige. Jag har inga ­homosexuella vänner i USA, bara i Sverige. Jag önskar att fler människor i USA kunde vara som här: öppna, stolta och spontana.

Hon säger att i hennes del av USA, Orange County, är det stelt, raka led och knäpptyst.

– Där ser man inga homosexuella, vi är exkluderade från det. Jag hade älskat att ha en homosexuell vän, men jag umgås inte i de kretsarna.

Okunnig

I samma andetag föreslår hon en ny programserie.

– Kanske ska vi göra en egen tv-show som heter ”Finding a gay friend”. Tidigare var jag okunnig och trodde homosexualitet var väldigt annorlunda, men nu har jag lärt mig och fått en större och djupare förståelse.

Varför är just du så populär?

– Jag vet verkligen inte, jag är bara mig själv. Kanske är det för att många män som klär sig som kvinnor ser ut precis som jag. Stort blont hår, läppstift, lång och med höga klackar. De kanske känner igen sig där.

Detta är Maria Montazami

Ålder: 46. Familj: Man och fyra barn. Bor: Laguna Niguel, Kalifornien. Yrke: Hemmafru och entreprenör. Aktuell: Konferencier Mr Gay Sweden 2012 och säsong fem av ”Svenska Hollywoodfruar”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!