Vikthetsade hertiginnan - tvingas be om ursäkt

Det gick inte ens 24 timmar efter att hertiginnan fött barn. Sedan pryddes framsidan till den brittiska tidningen OK! av hur Kate Middleton, 31, ska gå ner i vikt efter födseln. Något som väckt starka känslor hos britterna.

– Tidningar som OK! Magazine måste få lite perspektiv. Att kunna bära jeans man hade innan graviditeten är inte en prioritet efter förlossningen, säger politikern Jo Swinson till Sunday Times.

Det är ett specialnummer om den kungliga bebisen som skyltar med att bland annat innehålla hertiginnans dietplan för att bli smal igen. Och på framsidan talar hennes personliga tränare ut:

– Hon är i jättebra form. Hennes mage kommer sjunka tillbaka direkt.

Bad om ursäkt

Mängder av britter har visat avsky inför vikthetsen mot den nyblivna mamman. Bland annat programledaren Katy Hill uppmanar via sin Twitter alla mammor att bojkotta tidningen.

Kritiken nådde till slut OK!, och inte långt därefter gick en talesperson för företaget som äger tidningen – Northern & Shell – ut och bad om ursäkt.

– Vi skulle aldrig komma på tanken att vara kritiska mot hennes utseende. Och missuppfattades det på grund av vår framsida så var det inte meningen.

"Prinsessjukan"

Vikthets mot kungligheter är däre­mot inte alls ovanligt, säger

hovexperten och chefredaktören för Kungliga magasinet Roger Lundgren.

– Man pratar om den så kallade prinsesssjukan – att kvinnliga kungligheter blir väldigt, väldigt smala för att till­godose det perfekta kvinnoidealet, säger han.

Publisert: