Shirley Clamps tårar för dottern: ”Det blev väldigt starkt”

1 av 2 | Foto: PER LARSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Shirley Clamp.
NÖJE

Shirley Clamp har rensat schemat efter en smärtsam urinvägsinfektion.

Samtidigt släpps en känslosam Metoo-låt där hon sjunger för sin dotter ihop med 56 andra kvinnliga artister.

– Jag vill skydda henne ifrån allt av ondo, säger Shirley Clamp.

56 kvinnliga artister höjer rösten för att ge kraft till utsatta kvinnor i nya låten ”Vad dom än säger”, bland andra Kajsa Grytt, Sonja Aldén, Sarah Riedel och Shirley Clamp, 45, som tackade ja direkt.

– Jag lyssnade på låten och tyckte att texten var så fin. För mig var det självklart eftersom jag är kvinna och har en dotter. Jag vill vara delaktig i att sprida styrka till unga tjejer. Och att intäkterna går till kvinnojourer, säger hon.

Inspelningen blev stark och känslosam, teamet har pratat om att tårarna varit närvarande i arbetet.

– Texten är så stark och jag tänkte på min lilla tjej som ju bara är nio, men det var henne jag sjöng för och pränta in i henne: oavsett vad andra säger så är det inte ditt fel. Jag vill skydda henne ifrån allt av ondo. Det är klart att man är rädd om sina söner också, men i Metoo:s ärende blev detta väldigt starkt.

”Kan aldrig trolla bort alla svin”

Hon har själv valt att inte kommentera sina egna erfarenheter kring övergrepp och övertramp men ser att Metoo har förändrat mycket i vardagen sedan uppropet briserade.

– Jag märker när vänner och folk man stöter på pratar eller skämtar som man brukar att man kan komma på sig och bli påmind om Metoo. Jag tror att män främst påmind varje dag om vad man ska säga eller bete sig. Sedan kan man aldrig trolla bort alla svin, men jag tror det kommer ha stor effekt framöver.

Rensade schemat efter starka smärtor

Själv har hon annars nu rensat schema två veckor framåt efter en tuff urinvägsinfektion, njurbäckensinflammation, en annan kvinnofråga som hon själv säger. Den standardantibiotika som behövts hjälpte inte, i förrgår fick hon rätt medicin.

– Det blev lite ledsamt när man kände att man var tvungen att börja om. Ja har inte feber längre, men jag har fortfarande ont. När det gör väldigt ont var det svårt att både gå, sitta eller ligga. Jag fick ta värktabletter för att kunna sova.

Går sjukdomen för långt riskerar man att drabbas av blodförgiftning.

– När man var ung sa folk: sitt inte på kall bänk, men det handlar inte om det. Vissa har lättare att få det, och jag har det. Om det svider när du kissar ska du gå till vårdcentralen. Man ska inte vänta fem dagar som jag gjorde, för då kryper bakterierna upp till njurbäckenet.

För Shirley Clamp går det dock åt rätt håll.

– Nu kan jag plocka ut diskmaskinen utan att börja gråta, då känns det som att livet leker. Under påsklovsveckan ska jag åka bort med min dotter, jag kanske inte står i skidbacken men jag kommer vara glad.

Hollywoodmännen som anklagats i #metoo 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM