Australisk komiker våldtagen och mördad

NÖJE

Den australiska komikern Eurydice Dixon hittades våldtagen och mördad i en park efter en föreställning.

Sedan vandaliserades hennes minnesplats.

Mordet har rört upp så starka känslor att Melbournes politiker och polis träffats för att diskutera kvinnors säkerhet på allmän plats.

Den 22-åriga komikern Eurydice Dixon hittades död i Princes park i Melbourne i onsdags. Hon hade våldtagits och mördats på väg hem efter att ha uppträtt under en humorkväll, rapporterar The Guardian.

Senare samma kväll överlämnade en 19-årig man sig till polisen och erkände mordet.

Efter tragedin har ett stort antal människor vallfärdat till mordplatsen för att visa sina sympatier och lämna blommor. Men tidigt i måndags morse upptäckte förbipasserande att minnesplatsen vandaliserats. Någon hade sprejat graffiti över blomstersamlingen och flera föremål hade flyttats runt.

1 av 3 | Foto: Privat
Komikern Eurydice Dixon blev våldtagen och mördad efter en föreställning.

Arrangerade minnesstund

Mordet på Eurydice Dixon har fått stor uppmärksamhet i Australien och väckt en debatt om kvinnors säkerhet på offentliga platser.

På måndagskvällen, australisk tid, arrangerades en minnesstund för 22-åringen och en stor grupp människor samlades på fotbollsplanen i Princes park. Samtliga gatlampor släcktes ner innan alla tillsammans sjöng Leonard Cohens ”Hallelujah”.

Diskuterar fler kameror

”Kvinnor ska kunna gå hem när de vill, var de vill och kunna utgå från att de kommer hem säkert. Våra kroppar är inte deras att ta”, skriver minnesstundens organisatörer på evenemangets Facebooksida.

Under måndagen träffades flera av Melbournes politiker och representanter för polisen för att diskutera säkerheten i kommunen.

Efteråt sa Melbournes borgmästare Sally Capp till den väntande pressen att man diskuterar möjligheten att öka kameraövervakningen i staden.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Melbourne

MeToo