Lilla Nymos glädjebesked: Kan få nya valpar

avJakob Meijer

Lilla Nymos valpar dog bara dagarna efter att de fötts.

Nu kan hundcoachen och hussen Fredrik Steen ge alla tittare ett glädjande besked.

Det kan bli fler valpar för tittarfavoriten.

Hon har blivit en favorit i Nyhetsmorgon. Många tittare reagerade därför med bestörtning när Lilla Nymo förlorade fyra av sina fem nyfödda valpar.

I veckan berättade hussen Fredrik Steen att valpen som överlevde trots allt mår bra.

– De här dagarna som har gått så har ju jag varit helt slut. Sover inte på nätterna, orolig på dagarna, äter inte, det har varit fruktansvärt jobbigt faktiskt, sa han till Nöjesbladet.

– Men lilla valpen mår alldeles utmärkt. Den bara fokuserar på att få i sig mjölk givetvis.

I söndagens Nyhetsmorgon kan Fredrik Steen ge ett nytt glädjebesked. Det finns inga hinder från att Lilla Nymo kan få en ny kull i framtiden.

– Det finns inga konstigheter. Det är så veterinärerna har sagt, det behöver inte vara genetiskt. Snarare är det så att det kan vara några bassilusker till höger och vänster som inte stämmer, säger han i programmet.

Ser framåt

Lilly Nymo har varit nedstämd efter förlusten, men hon liksom valpen är båda på bättringsvägen.

– Det är fantastiskt att se hur en outbildad mamma direkt efter att man fött valpar kliver in och blir en perfekt moder. Hon har gått all in och inte gjort ett enda fel. Hon behövde inte ens hjälp när de kom ut, hon hanterade det direkt och det är härligt att se, säger han och avslöjar att han hoppas kunna presentera den lilla valpen, en hane, i Nyhetsmorgon om ett par veckor.

Det är ännu oklart vad de döda valparna drabbats av. Men nu väljer Fredrik Steen att se framåt.

– Jag har undrat jättemycket och jag har analyserat. Men i och med att vi sannolikt aldrig kommer få svar har jag släppt det och kommer njuta av det som är trevligt i stället, säger han i Nyhetsmorgon.

ARTIKELN HANDLAR OM