”De äter servetter för att hålla sig smala”

NÖJE

Janet Jackson avslöjar stjärnornas farliga diet

Foto: ALL OVER PRESS
Janet Jackson pryder omslaget på tidningen Health.

Pressen på kända kvinnor att hålla sig smala och vackra är extremt hård.

Det berättar Janet Jackson i en intervju med Piers Morgan på CNN.

– De äter papper, servetter, för att fylla upp magen.

Janet Jackson, 44, har kämpat med viktproblem hela sitt liv. Nu talar hon ut i en intervju om sitt ”känslomässiga” ätande som orsakades av dåligt självförtroende som hade sin grogrund i den period hon tillbringade som barnstjärna i tv-serien ”Good Times”.

Enligt henne lever många kända kvinnor under extremt hård press. Den ständiga bevakningen gör att de känner att de måsta se perfekta ut hela tiden.

– Det är galet, galet. Därför tror jag att många kvinnor nuförtiden går i motsatt riktning. De äter för lite. Vissa av historierna jag hör... Jag kommer inte att nämna några namn, men det här är värst. De äter papper, servetter, för att fylla upp magen. Så att man är mätt. Man äter det där så att man inte vill äta något mer.

Beteendet blir en ond spiral eftersom ungdomar ser upp till Hollywoodstjärnorna.

– Det är galet. Att barnen ser upp till dem och tänker att det är så de vill se ut och att de vill börja banta som väldigt unga och inte leva ett vanligt liv, som barn. Jag fick höra väldigt tidigt på ”Good Times” att jag var tvungen att banta. Jag var bara 11, 12. När jag ser tillbaka på de där programmen ser jag att jag inte var något överviktigt barn. Som jag sa, vissa kan skaka det av sig och skita i det, medan andra låter det ta över deras inre. Så var jag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!