”Bonde”-deltagaren: ”Mutade mig med Redbull”

1 av 2

avJakob Meijer

NÖJE

Erica Mahnkopf, 27, tvingades ta hjälp av psykolog efter inspelningen av ”Bonde söker fru”.

Nu riktar hon stark kritik mot TV4.

– ”Bonde söker fru” är ju inte vad jag trodde att det skulle vara. Hade jag vetat att det skulle vara så här hade jag faktiskt aldrig varit med. Jag ångrar min medverkan i programmet, det gör jag ju, säger hon till Hänt.

Både bönder och brevskrivare i årets säsong av ”Bonde söker fru” har kritiserat TV4 för att vinkla programmet. Nästa deltagare att ifrågasätta produktionen är brevskrivaren Erica Mahnkopf, 27.

I programmet har tittarna kunnat se hur Erica Mahnkopf och köttbonden Marcus Sjöborg, 38, funnit varandra. Kärleken fullständigt blomstrar på gården. Men brevskrivaren har en annan bild av sommarens inspelning.

I en intervju med Hänt berättar hon att TV4 styrde inspelningen så att det skulle ta den vändning de önskade. Hon är även kritisk till klippningen.

– De första avsnitten var jättejobbiga, men nu känns det bättre. Jag ser ju hur de har gett alla olika roller. Jag fick vara den som skulle vara lite kaxig och lite självsäker. Jag fick prata med TV4:s psykolog för jag mådde jättedåligt. Efter första avsnittet tänkte jag ”det här kommer jag aldrig överleva”. Men nu har jag vant mig.

Mutades med energidryck för att inte somna

Mahnkopf ifrågasätter även hur produktionen skötte synkarna, intervjuerna där deltagarna syns prata direkt in i kameran.

– I synkarna är det ju inte jag som bestämmer vad jag ska prata om, utan jag får ju påståenden och frågor och så ska jag besvara dem. Men jag ska inte svara med ja och nej, utan besvara så att tittarna inte märker att jag svarar på en fråga, säger Erica Mahnkopf.

– Och många gånger ville jag inte svara för jag kände att det var obekväma frågor. Då la de orden i munnen på mig, ”säg bara så här så är vi klara sen”. Ibland satt jag i över en timme, ibland två. Så då sa jag bara vad de ville att jag skulle säga så jag skulle få gå därifrån. Vid ett tillfälle mutade de mig med Redbull så jag inte skulle sitta och somna.

Clara Tengbom, exekutiv producent för programmet, säger till Hänt att hon har full förståelse för om man kan vara ovan vid tv-inspelningar, där exempelvis synk-intervjuer kan ta lång tid, men att det också är helt upp till deltagarna att välja om de vill svara på de frågor som ställs.

Så gick det sen för våra favoritbönder 01:20
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4