”Det är okej att lägga sig ned och skrika”

NÖJE

Cristina Applegate berättar öppenhjärtigt om den svåra tiden

1 av 2 | Foto: ”Jag kommer att ha de snyggaste tuttarna på ålderdomshemmet.”

När Christina Applegate fick diagnosen bröstcancer valde hon att operera bort båda brösten.

– Ibland gråter jag, ibland skriker jag och ibland blir jag fruktansvärt arg, säger den 36-åriga stjärnan.

Tumören satt i hennes vänstra bröst.

Men under ingreppet, som skedde för några veckor sedan, togs hela bysten bort. Ett val skådespelerskan Christina Applegate, 36, hade gjort i vetskap om att hon bar på den ärftliga genen BRCA1, som sägs medföra en större risk för bröstcancer. Sjukdomen har tidigare drabbat Christinas mamma Nancy Priddy.

– Jag ville bara bli av med det. Därför gjorde jag valet. Men det var svårt, säger stjärnan i en intervju för ”Good morning America”.

Kraftiga känslovågor

Operationen skedde en månad efter att hon fått diagnosen och Christina berättar öppenhjärtigt om den svåra tiden. Om kraftiga känslovågor som pendlat mellan ilska, självömkan och sorg.

– Jag tror att det är en del av tillfrisknandet. Och om det är någon därute som går igenom samma sak – det är okej att gråta. Det är okej att lägga sig på marken och bara skrika om du vill, säger hon.

Brösten ska återskapas

Humorn har hon kvar. Komediennen, känd från bland annat ”Våra värsta år”, mäktar skämta om den plastikoperation som nu väntar där två nya bröst ska återskapas.

– Jag kommer att ha söta bröst till jag är 90. Jag kommer att ha de snyggaste tuttarna på ålderdomshemmet. Alla tanter runt bridgebordet kommer att vara avundsjuka på mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!