– Jag var alltid hög

NÖJE

Kleerup berättar om när han spelade in SVT:s ”Bingo royale”

1 av 3 | Foto: JOBBAR MED ROBYN Musikern Andreas Kleerup avslöjar nu att han var ständigt drogad i SVT:s ”Bingo royale”. Jut nu är han aktuell med Robyns turné ihop med Madonna där han ska vikariera på keyboard.

”Gissa drogen”.

Det hade SVT:s ”Bingo royale” kunnat heta om musikern Andreas Kleerup fått bestämma.

Så hög var han under inspelningarna.

I nya numret av modetidningen Café följer frilansjournalisten Klas Ericsson med artisten och producenten Andreas Kleerup, 29, på ett dj-gig i Milano.

En alkoholdoftande resa kantad med samtal om allt från uppväxt till adhd.

”Helt borta”

Men också om hur Kleerup egentligen mådde under inspelningarna av SVT:s program ”Bingo royale”.

– Jag har fått alla avsnitt på dvd – man skulle nästan kunna döpa om programmet till ”Gissa drogen” och titta på mig. Varje gång jag presenteras är det helt uppenbart att jag är helt borta. Jag var alltid hög, säger Kleerup.

Efter tv-säsongen checkade han själv in på ett behandlingshem.

– Det var bra att höra om de andras liv i gruppterapin och bra att få hjälp att styra upp sig själv utan att ha blivit vräkt eller tagen av polisen.

”Skitbra låt”

Under vistelsen färdigställde Kleerup stora delar av sin självbetitlade debut, som bland annat innehåller Englandsettan ”With every heartbeat” som gästas av Robyn.

Nu tycks fler samarbeten vara på gång mellan de båda vännerna.

– Jag gjorde en låt med Robyn som blev skitbra, där Max Martin skrev bryggan. Men Robyn turnerar så mycket att vi inte hunnit göra klart den.