Flickor till sjukhus efter Hov1-konsert – fick projektil i huvudet

avLinn Elmervik

Två flickor i 15-årsåldern fick föras till sjukhus efter hiphopgruppen Hov1:s konsert på Gröna Lund i går.

Delar av en konfettikanon på scenen for ut i publiken och träffade flickorna.

Nu plockar Gröna Lund bort olyckskanonen.

– Sådant här får inte hända, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

Två flickor, en 16-åring och en 15-åring, fördes till sjukhus i samband med Hov1:s spelning på Gröna Lund i Stockholm i går.

Under konsertens sista låt sprutade konfettikanoner på scenen ut konfetti över publiken. Då lossnade ett hårt munstycke på en av kanonerna. Delen förvandlades till en projektil som flög rakt ut i publiken och träffade båda flickorna i huvudet.

Flickorna togs om hand av sjukvårdare på plats, men fick föras till sjukhus för sina skador.

– Den ena tjejen hade en sårskada i huvudet och togs om hand av sjukvårdare och skickades till sjukhus i taxi. Den andra hade ett mindre sår samt en bula i huvudet och skickades till sjukhus i ambulans för säkerhets skull. Sjukvårdaren tyckte att hon uppvisade ett lite sömnigt beteende, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

1 av 2 | Foto: Johan Jeppsson /IBL Bildbyrå
Hiphopgruppen Hov1 hade konsert på Gröna Lund.

”Sätter säkerheten högst”

Hur kan det här hända?

– Varför munstycket på konfettikanonen for iväg vet vi inte, men sådant här får inte hända. Sådant här ska inte hända, vi sätter säkerheten allra högst och det gör vår leverantör av de här sakerna också.

Samma typ av konfettikanonerna har använts vid flera konserter på Gröna Lund tidigare. Nu har leverantören Unique Pyrotechnic startat en utredning för att klargöra varför munstycket lossnade.

– Det är av yttersta vikt att det utreds och produkten sätts i karantän under tiden, säger företagets ägare Jonas Hultgren.

Plockas bort

Under tiden plockar Gröna Lund bort olyckskanonen.

– Vi kommer inte att tillåtna liknande konsertkanoner på våra konserter på Gröna Lund tills utredningen är klar. Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Annika Troselius.

Enligt Hov1:s presskontakt Carmelo Agut-Eismann nådde informationen om olyckan i publiken inte gruppen på scenen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hov1

Stockholm