Försvunne före detta barnstjärnan hittad död

avMikael Delin

NÖJE

Den före detta barnstjärnan Andrew Koenig har varit försvunnen sedan den 16 februari. I natt hittades han död i OS-staden Vancouver.

– Han tog sitt liv, säger hans pappa.

Andrew Koenig var bosatt i Los Angeles men var på besök i OS-staden Vancouver. Den 16 februari skulle han ha återvänt hem men dök aldrig upp på flygplatsen. Samma dag skickade han ett ”oroande sms” till sina föräldrar som fick dem att slå larm.

– Min son är mycket deprimerad, sa pappan Walter Koenig, 73, då.

Tog sitt liv

Sedan dess har familj, vänner och polis letat efter den försvunna skådespelaren. I natt svensk tid hittade man honom död i en park i Vancouver. Efter upphittandet hade skådespelarens föräldrar en presskonferens där de bekräftade att det var deras son man hittat.

– Min son har tagit sitt liv, sa Walter Koenig.

Uppmaning till andra

Andrew Koenig blev 41 år gammal. Han blev känd som Richard ”Boner” Stabone i den amerikanska tv-serien ”Growing Pains” under 80-talet.

Pappan Walter Koenig är också han skådespelare känd bland annat från ”Star Trek”. Föräldrarna avslutade presskonferensen med en uppmaning till andra som mådde lika dåligt som deras son.

– Det finns människor där ute som verkligen, verkligen bryr sig. Innan du fattar det slutgiltiga beslutet – prata med någon.