"Min fru föredrar mig som äldre"

NÖJE

Jeff Bridges om att spela mot en yngre version av sig själv

Foto: Jeff Bridges spelar mot en datoranimerad 30 år yngre version av sig själv i uppföljaren till kultklassikern "Tron". Frun Susan Geston kallades in för att godkänna unge Jeffs utseende.

Jeff Bridges har godkänt en 30 år yngre datoranimerad version av sig själv i ”Tron: Legacy”.

Ändå går han till attack mot George Lucas planer på nya filmer med Marilyn Monroe och James Dean.

– Vem vet vad det kan leda till, det blir Frankenstein typ, säger han.

När kultförklarade ”Tron” får en uppföljare 28 år senare är originalfilmens huvudrollsinnehavare också tillbaka i inte en men två ledande roller. I ”Tron: Legacy” spelar Jeff Bridges, 61, mot en dator­animerad version av sig själv som 30-åring.

– Det var väldigt konstigt. De använde lite gamla filmer för att se hur jag såg ut och så kallades min fru in för att ge ett slutgiltigt godkännande, berättar Jeff Bridges när Nöjesbladet träffar honom i London.

”Gillar det gamla”

Vad tyckte din fru om slutresultatet?

– Jag får vara glad över att hon föredrar den här versionen, den äldre versionen, säger han och sveper med handen över sig själv.

Och det märks att Jeff Bridges är skeptisk till tekniken även om han är diplomatisk.

– Jag gillar det gamla sättet, jag tillhör den gamla skolan, säger han för att direkt skjuta till:

– Men det är lite roligt och utmanande och allt sådant att göra de nya grejerna också. Filmskapandet går i en sådan bisarr riktning.

Han beskriver känslan av att se sig själv som en dator­animerad 30-åring som att lyssna på sin röst inspelad på band för första gången.

– Det är en skum känsla. Och den här gången var det ju inte jag, det var en bild i en dator som styrdes av mig.

Och ska man vara noggrann så är det Jeff Bridges ansikte som syns i filmen, men en annan skådespelare spelade hans kropp.

Köpt Marilyn

Nu väntas tekniken från ”Tron: Legacy” användas i George Lucas nya filmprojekt. ”Star Wars”-skaparen har köpt rättigheter för att använda döda skådespelare som Marilyn Monroe och James Dean i nya filmer med hjälp av datoranimationer. Det ger Jeff Bridges en underlig känsla:

– Jag föreställer mig att man skulle kunna göra som i någon sorts kemilabb och blanda delar. Vi tar lite Marilyn Monroe, så stoppar vi in lite Bridges också. Vem vet vad det kan leda till? Frankenstein typ, säger han.

”Lite bisarrt”

Lucas planer är helt nya för Bridges som börjar fundera högt:

– Har jag rättigheterna till mitt utseende? Jag har inte tänkt så mycket på det.

Finns det inte också något underbart i känslan av odödlighet?

– Ja, jag har inte tänkt på det på det sättet, det är ju lite bisarrt. Det måste jag tänka över.