Aretha är svårt sjuk i cancer

avMagnus Sundholm

NÖJE

Stjärnan lider av samma sjukdomstyp som Patrick Swayze

HOLLYWOOD. Aretha Franklin, 68, slåss för sitt liv.

Den världsberömda souldrottningen har drabbats av samma form av cancer som så tragiskt tog Hollywoodstjärnan Patrick Swayzes liv.

– Hon har max åtta månader kvar att leva, säger experter.

Foto: Patrick Swayze.

I största hemlighet har Aretha Franklin slagits mot sjukdomen i ett halvår.

– Hon har inte velat skapa panik bland fansen. Hon har inte ens berättat om prognosen för alla familjemedlemmar, säger en uppgiftslämnare i veckotidningen National Enquirer.

Den 2 december kom det första tecknet på att allt inte stod rätt till med den legendariska soulsångerskan. Hon tvingades då till en operation på ett sjukhus i sin hemstad Detroit.

– Ingreppet var mycket lyckat, hette det i ett uttalande från hennes representanter som inte ville avslöja vad sångerskan bakom megahiten ”Respect” led av.

Tvingad till operation

Men NE rapporterade i går att läkarna opererat bort halva hennes magsäck och att det gjordes på grund av cancern i bukspottkörteln.

– Trots operationen är hon i dåligt skick, säger en av hennes släktingar i tidningen.

Tidpunkten för operationen tyder enligt experter på att läget är mycket allvarligt.

– Normalt opererar man direkt. Men är cancern långt gången måste tumören först krympas med strålbehandling, säger den Floridabaserade cancerspecialisten Jerome Spunberg.

Sjukdomen som Aretha Franklin drabbats av är en av de dödligaste formerna av cancer. Statistik visar att bara fem till tio procent av dem som drabbas överlever.

Hälften av patienterna dör inom sex månader efter diagnosen. På pappret talar mycket mot sångerskan. Hon är 68, kraftigt överviktig och har tidigare varit storrökare.

”Hon ber”

Men folkrättskämpen Jesse Jackson, som efter operationen besökt henne på sjukhuset, uppger att hon långt i från har gett upp hoppet.

– Hon återhämtar sig och hennes humör är gott, säger han till Detroit News.

– Hon klarar sig bra. Hon ber. Hon är en kvinna som är djupt troende.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer