”Mannerström har ett gott öga till mig”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

”Sveriges mästerkock”-Leila om tårarna efter utslagningen

1 av 4

I kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” tvingades tittarfavoriten Leila Dahlborg, 47 lämna tävlingen – och bröt ihop i tårar.

Nu hoppas hon att programmet ska hjälpa henne att förverkliga sin dröm.

– Någon gång vill jag ge ut en kokbok, säger hon.

Ända sedan säsongspremiären av ”Sveriges mästerkock” har undersköterskan och maskinoperatören Leila Dahlborg varit storfavoriten hos tv-publiken. Med känslosamma gråtattacker och ett stundtals bristande självförtroende har hon tagit sig hela vägen in i tittarnas hjärtan. Men i det senaste avsnittet av matlagningsprogrammet tog resan slut. Ett misslyckat hamburgerbröd blev Leilas fall, och storgråtande tvingades hon lämna tävlingen.

– Jag har alltid sagt till mina vänner att det är så lätt att baka hamburgerbröd, och så misslyckas jag själv. Gissa om jag kommer göra nya hamburgerbröd hamoch lägga ut på Instagram i kväll, säger hon.

Var helt slut

Trots besvikelsen över att hon inte gick vidare infann sig också en gnutta av lättnad när juryn läste upp hennes namn.

– Det var hemskt och skönt på samma gång. Jag var jätteledsen, men också ganska slut. Och efter några timmar blev det så tomt, jag kände mig nästan lite deprimerad. 

Leila fick genast tröst av Leif Mannerström som gav henne en gigantisk kram. 

– Han har nog ett litet gott öga till mig. Jag blev jätterörd, säger hon.

Leila Dahlborg har länge närt drömmar om att jobba med mat, men de fick sig en rejäl törn under en matlagningskurs för några år sedan, när en lärare menade att hon var för gammal för kockyrket.

Har du fått revansch nu?

– Läraren menade nog mest att jag inte skulle orka jobba i en riktig restaurang, men det blev lite fel. Jag blev jätteledsen. Så det är klart det känns bra att jag klarat av ”Sveriges mästerkock”.

”Roligt med jobberbjudanden”

I dag jobbar Leila Dahlborg fortfarande inom vården, men har dragit ner på jobbpassen som maskinoperatör. Det har inte hunnits med i svallvågorna efter programmet. I stället hoppas hon på att kunna jobba med mat inom en snar framtid.

– Det vore ju roligt om någon ringde och gav mig ett jobberbjudande nu, säger hon.

Om så inte sker tar hon tag i saken själv.

– Jag och en annan deltagare från programmet har pratat lite om att göra något ihop, vi kompletterar varandra väldigt bra. Det vore kul att någon gång få ge ut en kokbok.

Publicerad: