Legendarisk tysk dörrvakt släpper memoarer

Foto: Sven Marquardt Så här ser en riktig tuff tysk dörrvakt ut
NÖJE

Berghain, den mytomspunna technoklubben i Berlin fyller 10 år. I samband med firandet släpper Berghains legendariska dörrvakt sina memoarer.

Sexuella fantasier i mystiska mörka rum och tung industriell techno serverat i ett övergivet tyskt kraftverk har gjort nattklubben Berghain ökänd.

Dekadenta nätter

Många är de som har försökt komma in och uppleva en dekadent natt på Berghain. Men långt från alla har släppts in. Nattklubben har som motto "Vi bestämmer med vem vi vill festa med. Det finns till och med appen How to get into Berghain" som i realtid kan försöka få in dig på klubben.

”Endast för perversa män”

Sven Marquardt är den extremt tatuerade och piercade mannen som i alla tider vaktat Berghains dörrar. Han släpper nu boken ”Die Nacht ist Leben”. I boken berättar han om hur han som ung punkare fick jobb på den extremt tuffa klubben Snax med den snärtiga tag linen ”Endast för perversa män”.

”Skäggiga män som slickar varandra i armhålan”

Svens förmåga att skapa en bra mix av olika människor gav honom till slut jobbet som dörrvakt på Berghain. ”Advokater i dubbelknäppta kostymer och deras moderiktiga fruar, skottar i kilt, skäggiga män som slickar varandra i armhålan, Pamela Anderson-liknande tyskar. Det är för mig Berghain och presenterar de sig för mig på artigt sätt kommer de in”, skriver han i boken. 

Så kommer du in

Sven som vaktar nattklubben Berghain som en ”känslig själ” avslöjar i boken hur du som gäst ska kunna komma in.
”Var inte rädd, folk som är rädda är inte vidare bra på att partaja”