Hitta rätt hudvård

Skönhetsredaktören guidar till smart hudvård för just din hudtyp

Drömmer du om felfri hy? Satsa på rätt skötsel – då kommer resultaten! Hitta din hudtyp nedan och se smarta hudvårdsprodukter i bildspelet.

För välmående hy gäller det att arbeta långsiktigt. En bra hudvårdsrutin består av rengöring, serum, ansiktskräm, ögonkräm och solskyddskräm. Allt anpassat efter hudtyp. Peeling och ansiktsmask en till två gånger i veckan känns lyxigt och gör underverk för hudhälsan.

HITTA DIN HUDTYP

Torr hy
Kännetecken: Huden är stram, matt och fnasig. Porerna är små. Torrheten gör att rynkor framträder tydligare.
Rätt vård: Rengöringsmjölk och ansiktsvatten utan alkohol som inte torkar ut. Fukt i alla dess former och oljor och krämer med nyttiga fetter. Fuktmask någon gång i veckan.
Blandhy
Kännetecken: Vanligaste hudtypen med både feta och torra/normala partier. Både små och förstorade porer. Fet t-zon och torra kinder är en vanlig kombination.
Rätt vård: Produkter för blandhy i kombination med specialvård; produkter för fet hy på de feta områdena, torrhetsbekämpande produkter på strama partier
Normal hy
Kännetecken: Huden är mjuk och spänstig, fri från skavanker och med fukt och fett i perfekt balans. Färgtonen är jämn och porerna osynliga.
Rätt vård: Daglig vård och mängder med fukt för att behålla den felfria statusen. Peeling och ansiktsmask en till två gånger i veckan.
Känslig hy
Kännetecken: Huden har ytliga och vidgade blodkärl. Värme, sol, kryddor – känslig hy kan reagera på det mesta med att bli röd och irriterad.
Rätt vård: Mild rengöringsmjölk, lugnande ansiktsvatten, stärkande ansiktskräm. Undvik peeling med skrubbkorn och starkt parfymerade produkter.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN