Mejla

Magnus Sundholm

Stjärnorna laddar – med botox och löshår

NÖJE

Läs Magnus Sundholms krönika

HOLLYWOOD. Varje dag nu får vi höra hur årets Oscarsgala påverkats av den bråddjupa krisen.

Det heter att gästerna ska tvingas mumsa på minihamburgare i stället för gåslever och att gåvopåsen innehåller en simpel handväska i stället för som tidigare år – en resa med privatjet.

Det är säkerligen sant.

Men när den 81:a galan drar igång natten till måndag svensk tid finns det ett område där det inte snålats det allra minsta – skönheten.

De senaste dagarna har de svarta limousinerna stått på rad utanför Beverly Hills hudkliniker, stadens plastikkirurger har jobbat skift och de kända hårfrisörerna täljt guld med kniv.

Vi pratar nervgiftet botox i mängder stora nog att förlama en mellansvensk stad, sammanlagda hårförlängningar för att knyta en rosett runt Globen och utsuget fett som skulle kunna fylla småländska skogstjärnar.

Fast på röda mattan kommer förstås ingen att erkänna de månadslånga förberedelserna.

I stället kommer kändisarna att hävda att deras exceptionella fräschhet beror på träning, nattsömn, massor av dricksvatten, solskydd och goda gener.

Det är en illusion – en livslögn om ni så vill – som upprätthålls av den tystnadsplikt som läkare, kirurger, hudterapeuter och frisörer belagts med.

Varför det fortfarande anses tabu att erkänna att det som naturen utrustat oss med ibland inte är nog, är en gåta.

En som fått nog av hyckleriet är Ozzy Osbournes fru, Sharon Osbourne. Hon har själv gjort en rad konstgjorda kroppsingrepp utan att försöka dölja det.

– Herregud! De lögnarna. Jag hatar dem, dundrar hon.

– Hela tiden säger de att de inte har gjort något. Under tiden är ögonbrynen långt uppe i pannan. Nicole Kidmans panna påminner om en jävla platt-tv.

Det krävs ingen djupare grävning för att finna att det ligger något i det hon säger.

Kvällen före en tidigare Oscarsgala fick en tv-skådis plötsligt för sig att hon var missnöjd med sin designerkjol, eller snarare sättet den klädde henne.

I centrum stod en liten bit överviktshud som hängde över linningen vid ryggen.

Men i stället för att fixa till kjolen bestämde hon sig för att fixa till sig själv med akut-fettsug hos den Manhattanbaserade hudläkaren Patricia Wexler.

– Jag har också haft designers som krävt fettsugning för en stjärna som inte såg bra ut i den galakänning de hade gett henne, säger Wexler.

När skådisarna i morgon pratar om sina märkesskor, designerklänningar och smycken borde de i ärlighetens namn också tacka sina läkare, tränare, hårfrisörer och kroppsskulptörer.

För utan dem är det inte säkert att de skulle ha nått sina positioner.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Av: 

Magnus Sundholm

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Sundholm