500 sidor protester

avVictor Johansson

NÖJE

Här överlämnas folkets biljettupprop till Live Nation

Tor Nielsen på Live Nation tar emot uppropet av Nöjesbladets reporter. ”Jag förstår självklart de här människorna som har skrivit på”, säger han.

13 000 personer skrev på.

När Nöjesbladet lämnade över biljettuppropet till Live Nation var reaktionen stark.

– Det här känns värdelöst. Jag kunde ha gjort ett bättre jobb, säger promotorn Tor Nielsen.

500 sidor av ilska, frustration och besvikelse.

När biljetterna till Bruce Springsteen släpptes på måndagen hamnade återigen tusentals fans i kläm. Trots Live Nations byte av samarbetspartner.

Nöjesbladet lämnade i går personligen över folkets protester till arrangören.

”Det ska bli bättre”

– Jag förstår självklart de här människorna som har skrivit på. Framför allt de som suttit timmar på nätet och inte kommit igenom. Jag skulle också bli vansinnig. Så får det inte vara. Majoriteten av försäljningen är på nätet, så det måste funka, säger Live Nations promotor Tor Nielsen.

Hur känns det för dig som promotor att få den här listan i handen?

– Det här känns värdelöst. Det är ett betyg på att jag kunde ha gjort ett bättre jobb. Men jag försöker göra så gott jag kan och det ska bli bättre.

Ni har kämpat med detta i flera år?

– Det är en strid att få det att fungera och vid heta släpp har det varit bekymmer. Det är klart vi måste kräva att det ska fungera, det får inte vara på det här viset.

Anlitar advokat

Nu går Live Nation hårt åt sajterna med andrahandsförsäljning.

– Vi har kontaktat advokat i dag för att se om det finns några öppningar i lagen som gör att vi på något sätt kan få bukt med det här. Vi måste komma tillrätta med de här problemen. Det är ocker med kunderna och ocker mot oss.

Är ni besvikna på Eventim?

– Det kan jag lova dig, vi blev besvikna. Vi ska ha utredning där Eventim ska förklara exakt vad som gått fel och hur de kan garantera att det inte händer igen. De är så pass stora att det här inte ska kunna hända. Det är inte så att de startade för en vecka sedan, säger Tor Nielsen.