Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Filip Kirkorov avgår som juryordförande

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Efter Aftonbladets avslöjande

Filip Kirkorov avgår som Rysslands juryordförande.

Efter Aftonbladets avslöjande om det nära samarbetet med Grekland väljer Kirkorov att hoppa av.

– Han känner att hans nära relation med flera av årets tävlande artister inte är förenligt med rollen som juryordförande, säger EBU:s ordförande Svante Stockselius.

Efter Nöjesbladets avslöjande så avgår Filip Kirkorov som rysk juryordförande. Här är han på bild tillsammans med svenska Carola.
Efter Nöjesbladets avslöjande så avgår Filip Kirkorov som rysk juryordförande. Här är han på bild tillsammans med svenska Carola.

Efter Aftonbladets avslöjande att Rysslands juryordförande Filip Kirkorov sen fem år tillbaka haft ett nära samarbete med den grekiska artisten Sakis Rouvas och också under våren arbetat med att marknadsföra det grekiska tävlingsbidraget, meddelades på fredagförmiddagen att Filip Kirkorov avgår som juryordförande.

–Ja, det stämmer, säger Eurovisions högsta chef, Svante Stockselius.

–  Han känner att hans nära relation med flera av årets tävlande artister inte är förenligt med rollen som juryordförande och har därför valt att avsäga sig uppdraget som juryordförande.

Nära vän med Carola

Filip Kirkorov är en av Rysslands största artister och en motor i musikvärlden. Han är nära vän med Carola och den som ska hjälpa henne att slå igenom stort i Ryssland. I veckan publicerade danska tidnignen Ekstrabladet bilder på Kirkorov från en privat middag tillsammans med den norska artisten Alexander Rybak.
Snabbt väcktes frågor kring Kirkorovs oberoende som juryordförande. Igår kunde Aftonbladet avslöja att Kirkorovs samarbete med den grekiska artisten Sakis Rouvas sträckte sig ännu mycket längre än en lyxmiddag. Redan 2004 spelade de in en duett tillsammans och har sen dess varit nära vänner.
Under våren har Filip Kirkorov också arbetat med att marknadsföra den grekiska artisten inför tävlingen i Eurovision.
På nattens presskonferens fick Sakis Rouvas frågan om han såg det som bekymmersamt att han hade ett nära samarbete med den ryska juryordföranden.

– Vi har arbetat tillsammans i fem år och jag är väldigt glad över att han gillar min låt. Jag är övertygad om att han ändå är seriös och oberoende som juryordförande, sa Rouvas då.
Nu väljer ändå Filip Kirkorov att avgå.

Boka drömresan till Moskva

Destination: Hitta billiga flyg till Moskva

Destination: Hitta billiga hotell i Moskva

ANNONS

Jämför kreditkort till semestern! Vilka förmåner passar dig?

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen