– Han var inte sjuk

avMagnus Sundholm, Robert Triches

NÖJE

Familjen litar inte på läkarna – genomförde ny obduktion i natt

Jacksons familj lät i natt genomföra en hemlig obduktion på Michael Jackson. Hela klanen träffades i hemmet i Encino i Kalifornien i går.

ENCINO/LONDON. Michael Jacksons släkt och vänner litar inte på myndigheterna.

I natt genomförde de en obduktion på hemlig plats i Los Angeles.

De låter en oberoende person söka efter gifter i popstjärnans kropp.

Foto: SCANPIX
KRÄVER SVAR Michael Jacksons pappa Joe Jackson litar inte på läkarna och vill själv påverka utredningen. Den första obduktionsrapporten gav inte familjen tillräckliga svar. De menar att Michael Jackson varken var sjuk eller svag. ”Vi gillar inte det som pågår”, säger pappa Joe Jackson

– Just nu får vi ingen ro. Vi vet att Michael inte var sjuk innan onsdag kväll. Han var inte svag, sa Jesse Jackson i går.

Då hade den kände folkrättskämpen överlagt med Michael Jacksons pappa, Joe, och de andra i klanen i familjens hem i Encino i Kalifornien.

– Vi gillar inte det som pågår, sa Joe Jackson.

Fundersamma

Den preliminära obduktionsrapport som Los Angeles rättsläkare presenterade i förrgår gav dem inga svar.

– Vi vet inte vad som hände och vi måste få veta. Det här har gått från en förfrågan till en utredning, uppgav Jesse Jackson.

Precis som polisen riktade han allt ljus mot Conrad Murray, den läkare som var inneboende hos popstjärnan när han dog.

– När anlände läkaren? Vad gjorde han? Injicerade han Michael? Om ja, med vad?

Flera nyhetskällor har uppgett att Murray gav Michael Jackson ett morfinliknande preparat mindre än en timme innan popstjärnan drabbades av hjärtstillestånd.

Såret läker inte

– Var läkaren där två gånger? Före och därefter som reaktion på vad? Tog han Demerol? Det är ett mycket kraftfullt preparat. Injicerades Michael en gång? Injicerades han två gånger?

– Familjen Jackson lider eftersom de har förlorat en son. På grund av mysteriet och de här obesvarade frågorna kan såret inte läka.

Murray hävdade genom sin advokat Bill Stradley i går att han hela tiden samarbetat med utredarna.

– Intrycket att han har hållit sig undan stämmer inte, sa Stradley.

Planerar begravning

Los Angeles rättsläkare återlämnade i förrgår eftermiddag Jacksons kropp till popstjärnans efterlevande. De har nu börjat planera begravningen – något som väntas bli ett jättelikt arrangemang i Los Angeles.

I natt gjorde popstjärnans familj ett gemensamt uttalande genom Joe Jackson. De kallade Michael Jacksons bortgång ”en av de mörkaste stunderna i deras liv”.

– Vi är mållösa och så förkrossade att det stundtals nästan är omöjligt att kommunicera med omvärlden.

Detta har hänt – dag för dag

25 juni 12.21 kommer nödsamtalet till 911 från Michael Jackons hem i Carolwood, Los Angeles. Michael Jackson åker med ilfart till sjukhuset. Han dödförklaras 14.26 på Ronald Reagan UCLA Center.

25 juni Första obduktionen av Michael Jackson är klar. Men dödsorsaken kunde inte fastställas eftersom resultaten från giftanalyserna av Michael Jacksons blod krävs. Svaren på de blodproven kommer att dröja flera veckor.

26 juni Los-Angeles polisen söker efter Jacksons privata läkare Conrad Robert Murray. Han misstänks ha varit ensam med Jackson när hjärtat slutade slå.

26 juni Det visar sig att Jackson tre gånger om dagen injicerades med det smärtstillande preparatet Demorol, en morfinliknande drog. Han åt dagligen åtta preparat.

27 juni På familjens begäran har en andra obduktion av Michael Jacksons genomförts.

ARTIKELN HANDLAR OM