En naken Tony Irving räddar inte showen

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så många får Wild thing – about love

1 av 7 | Foto: IVAN DA SILVA
Tony Irving i ”Wild thing – about love”.

Den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar.

Den som har en tunn show skickar in en helnaken Tony Irving på scen.

En avtändande burlesk om sex.

Tony Irving har blivit känd som syrlig domare i ”Let ´s dance”. Som artist och sångare motsvarar han de kändisar som hasar runt dansgolvet likt orytmiska hörnskåp, men röstas kvar av tittarna.

Irvings försök att värma publiken här handlar mest om ekivoka skämtförsök. En konferencier i kabaret/music hall ska förvisso dra billiga lustigheter, i hopp om att de är så dåliga att det blir roligt. Men ibland är dåligt bara genant.

I inramningen är det 1920-tal och Tony Irving har randig kostym. Han ser ut som en gangster som blivit torterad med en sminklåda.

Skakande upplevelse

Mest är han dock klädd modell cirkusdirektör, mr Red med piska. Förutom när han går helt naken i stövlar över scen. En på flera sätt skakande upplevelse vi är många som försöker förtränga.

Sex och kön i sång och sketcher. Avklätt. Juckande. Ett nummer till ”The stripper” som en gång var signaturmelodi till radions ”Kvällstoppens”. Inte upphetsande.

Den här showen är ett motgift till potensmedel. Den skulle kunna skrivas ut på recept som botemedel åt sexmissbrukare.

Choklad på bringan

Det rör sig i tid och rum. Allt prövas, även några bra sångnummer. Emma Rickfjord släpper fram sin inre Janis Joplin, Daniel Mauricio har fin röst i flera låtar.

Men det är för långt, för mycket. Uppstoppade djur. De gamla grekerna. Versailles 1789.

I ett nummer kletar Tony Irving chokladpudding på Kenny Solomons kropp. Sedan går Kenny ner i publiken där två får slicka pudding från hans bringa.

Man kan avlägga kyskhetslöfte för mindre.

Publicerad: