Här är nya ”Talang”-juryn

Foto: Alexander Bard, Karin ”Kakan” Hermansson, David Batra och LaGaylia Frazier tar plats i nya Talang-juryn
NÖJE

Nu har TV4 presenterat juryn för kommande säsong av ”Talang”.

I den nya kvartetten finns bland annat en gammal jury-räv och några nya ansikten.

– Nu är jag snart den där som ska vara med och bedöma hela svenska folket vad de än gör, säger Alexander Bard.

Alexander Bard, Karin ”Kakan” Hermansson, David Batra och LaGaylia Frazier.

Det är kvartetten som kommer att göra sitt bästa för att luska fram ett gäng nya talanger när TV4:s ”Talang” spelas in i höst.

I programledarrollen syns TV4-profilen Pär Lernström tillsammans med Youtube-stjärnan och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina.

– Jag kommer ju från Youtube-världen och Talang är ju som Youtube, fast på en scen, säger Keyyo till TV4.

”Med och påverkar kreativt”

Alexander Bard, som tidigare suttit i ”Idol”-juryn i samma kanal, togs tidigt in i produktionen tillsammans med Pär Lernström.

Duon har tillsammans i viss mån varit med och påverkat utformningen av programmet, berättar Bard.

– När man tas in så tidigt är det klart att man ges möjligheten att vara med och påverka rent kreativt. Men det är ju inte jag eller Pär som tar det slutgiltiga besluten, säger Bard, och fortsätter:

– Kemin i juryn och mellan programledarna måste vara bra. Det måste varit roligt och bubbligt. Och i den här juryn, där alla är så karismatiska och snacksaliga, kan till och med jag känna mig tystlåten.

Upptäcktes i talangtävling

För David Batras del blir jurymomentet något helt nytt. Men han har vana av talangtävlingar sedan tidigare. Faktum är att det var så hela karriären började, berättar han.

– Jag var med i en talangtävling för komiker på ett hotell i Malmö. Jag såg en annons om att man kunde gå dit och köra stand-up, så jag testade. Det slutade med att jag delade förstaplatsen med Johan Glans, säger Batra.

Nu ska du i stället sitta på andra sida och bedöma folks prestationer. Hur känns det?

– Det är ju lite läskigt, faktiskt. Samtidigt så tänker jag att man förhoppningsvis är lite förberedd när man söker till ett sånt här program. Det kan bli succé, men det kan också bli lite jobbigt.

”Talang” har premiär i TV4 våren 2017.

Det här är Talang

  "Talang" är ett brittiskt tv-format som utvecklats av Simon Cowells bolag Syco. Det sändes dock först i USA – "America's got talent" fick premiär 2006 medan den brittiska versionen "Britain's got talent" kom först 2007.

  I Sverige sändes "Talang" för första gången 2007 i TV4 med Pepe Eng som programledare och bland andra Bert Karlsson i juryn. Programmet kom att sändas fram till 2011, de tre sista säsongerna med Tobbe Blom och Markoolio som programledare.

  2014 gjorde programmet svensk comeback i TV3 med Adam Alsing och Malin Gramer som programledare. I juryn satt bland andra Carolina Gynning och Robert Aschberg. Det blev dock bara en säsong.

  Bland de svenska vinnarna i "Talang" märks bland andra Zara Larsson, som var tio år gammal när hon kammade hem vinsten i den andra säsongen.

Källa: TT

ARTIKELN HANDLAR OM