Let’s dance

Svenske Daniel är superkändis – i Italien

Av: 

Filip Joelsson

NÖJE

Medverkar i landets version av ”Let's Dance”

Svensken Daniel Nilsson, 36, är tv-kändis i Italien.

På hemmaplan vet inte så många vem han är, men i Italien dansar han framför miljontals tittare varje vecka.

– De gör narr av mig och min konstiga dialekt, men jag pratar och skrattar vilket de tycker är roligt, säger Daniel.

Han lämnade Sverige som 20-åring och har i över 15 år rest jorden runt som modell och surfare.

Nu är Daniel Nilsson från Malmö tv-kändis i Italien, där han bland annat medverkar i italienska ”Let's Dance”.

– Det är helt tokigt. Alla är som clowner som springer runt och har kul för ingen kan dansa, säger Daniel.

Började som backpacker

Daniel lämnade Sverige som 20-åring för lite traditonell backpacking i Australien. Vågorna och värmen lockade, och sedan dess har skåningen rest land och rike runt som modell. Efter stopp på platser som New York, Los Angeles, Paris och London landade Daniel i Milano, där han har sitt säte sedan några år.

– Jag tog inte modellandet så seriöst förrän Milano, utan det blev ganska mycket resor med surf och snowboard och så. Men sen ledde modelljobbet till att jag fick vara med i tv-programmet ”Avanti un altro!” här, vilket i sin tur ledde till ”Ballando con le stelle” (Italienska Let's Dance reds anm.) säger Daniel.

Inte känd i Sverige

Trots att han har över 36 000 fans på Facebook och över 76 000 följare på Instagram är det få hemma i Sverige som känner till Daniel Nilsson.

– Typ ingen vet vem jag är hemma. Jag har ju knappt varit där sen jag stack för 16 år sen, annat än på sommaren och runt jul. Men jag har fortfarande bra kontakt med vännerna, och morsan och farsan kommer och hälsar på rätt mycket, säger han.

När flyttar du tillbaka då?

– Det ser ut som aldrig. Jag har boende och flickvän här. Och det är nära till havet, bra vågor. Och jobbet rullar på, säger Daniel.

Kopplingar till svenska Let's Dance

Daniel är inte den enda svensken att medverka i italienska Let's Dance. Han må vara den enda deltagaren, men bland dansarna finns två välbekanta ansikten för de som följt serien hemma i Sverige de senaste åren. Både Veera Kinnunen, som förra året dansade med Jonas Björkman, och Stefano Oradei, som förra året dansade med Jenny Stömstedt, dansar numera i Italien.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance