Jessica Almenäs om tiden efter kollapsen: ”Måste vara försiktig”

NÖJE

Har slutat med travet för att inte gå in i väggen igen

Foto: Jessica Almenäs.

Jessica Almenäs gick in i väggen i höstas.

Nu berättar programledaren om rädslan för att samma sak ska hända igen.

– Man måste vara väldigt försiktig och passa på så att man inte kraschar igen. Då kanske jag aldrig mer kan jobba, säger hon i podden ”Tv med Luuk”.

Programledaren Jessica Almenäs, 40, har synts mycket i rutan de senaste åren, bland annat i ”Let's dance” och ”Nyhetsmorgon”. Fram tills nyligen också i travsändningar.

I höstas blev det för mycket för Almenäs – hon föll ihop efter en V75-sändning av ren utmattning. Efter det beslutade hon sig för att ta en timeout.

– Jag gick in i väggen i höstas. Jag hade jobbat lite för mycket, lite för länge. Eller mycket för mycket, lite för länge. Då snackar vi inte några månader, utan jag kanske hade jobbat för mycket de senaste tre åren. Konstant. Aldrig haft någon återhämtningstid, säger Jessica Almenäs i Kristian Luuks podd ”Tv med Luuk”.

Hade nästan två heltidstjänster

Programledaren höll på med travsändningar i nästan 15 år. Ett jobb som även innebar mycket arbete på somrarna. Samtidigt som hon hade kontrakt med travet hade hon också ett kontrakt med TV4.

– Det var lite grann problemet, när jag hade två stora kontrakt. Då var det nästan två heltider som jag skulle få ihop. Jag var nog en av de i Sverige som gjorde mest sändningar, säger hon i podden.

Nu har hon valt att sluta helt med travet – för att undvika en ny kollaps.

– Vi fick inte riktigt ihop det schemamässigt. De ville att jag skulle jobba på ett sätt som inte riktigt funkade efter min utmattning. Man måste vara väldigt försiktig och pass på så att man inte kraschar igen. Då kanske jag aldrig mer kan jobba, och det är det ju inte värt, säger hon.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM