Teater om Bert Karlsson ställs in

”Inte har nått det slutresultat vi hoppats på”

Bara en dag innan premiären av teatern ”Främling” ställde Riksteatern in.

Enligt ett pressmeddelande lever inte föreställningen upp till förväntningarna.

”Det är ett ovanligt beslut att fatta och vi har förstås jobbat in i det sista för att få föreställningen att fungera”, skriver teaterchef Måns Lagerlöf.

Teatern ”Främling” handlar om Bert Karlssons väg från dansbandskung till asylkung. Och hade som syfte att väcka en diskussion om svensk flyktingpolitik.

Skulle haft premiär i kväll

I kväll skulle den haft premiär i Skövde, men så sent som igår valde Riksteatern att ställa in uppsättningen. Det meddelade de i ett pressmeddelande.

”Jag måste tyvärr konstatera att föreställningen ”Främling” inte har nått det slutresultat vi hoppats på”, skriver teaterchefen Måns Lagerlöf i pressmeddelandet.

Vidare förklarar han att det är ett ovanligt beslut samt att även den kommande turnén ställs in.

Till Kulturnyheterna utvecklar han sitt svar.

– Teater är väldigt komplext. Ibland sitter alla delarna ihop först i slutet och det är då man ser resultatet. Nu upplever jag att resultatet inte är det jag hade hoppats på och då fattade jag det här beslutet, säger han.

Blivit recenserad

Teatern har redan hunnit blivit recenserad men det är inte något som ska ha påverkat beslutet.

Gertrud Larsson, föreställningens manusförfattare, säger till sajten att hon och ensamblen fick nyheten om nedläggningen under onsdagen.

– Jag och ensamblen är chockad över beskedet. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag tycker det är ett fegt beslut, säger hon till Kulturnyheterna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln