Lulu Carter: ”Vill skicka en fet faktura till dem”

avLouise Åström, Torbjörn Ek

Rasar mot TV4 efter att de använt henne i reklam för ”Äntligen hemma”

1 av 3 | Foto: Foto: Marie-Therese Karlberg/lulucarter.se
Lulu Carter.

Både Lulu Carter och Björn Christiernsson lämnade ”Äntligen hemma” under dramatiska omständigheter.

Nu använder TV4 profilerna i reklam för ett jubileumsavsnitt av programmet.
– Jag skulle vilja skicka en fet faktura till dem, säger Lulu Carter till Nöjesbladet.

”Äntligen hemma” firar 20 år på TV4 med ett specialavsnitt som sänds under tisdagskvällen.

Men i trailern som sänts på TV4-gruppens olika kanaler inför jubileumsavsnittet förekommer förutom Martin Timell också flera sekvenser med två tidigare ”Äntligen hemma”-profiler som lämnat programmet under turbulenta omständigheter.

Björn Christiernsson har berättat för Nöjesbladet hur han sa upp sig från ”Äntligen hemma” inför alla sina kollegor mitt under en inspelning för att han ansåg att redaktionen var en ”osund arbetsplats”.

Lulu Carter har berättat om hur hon i flera år efter att hon slutade fortsatte att plågas av mardrömmar om tiden på ”Äntligen hemma”.

Hon blir inte glad av att få höra att hon syns i trailern.

– Jag blir alldeles trött bara jag tänker på det. Jag tycker att det känns ganska tråkigt och sorgligt att man suckar över huvud taget. Att det inte bara kan få kännas bra. Och det gör det ju verkligen inte med tanke på hur arbetsförhållandena var och hur saker såg ut bakom kulisserna, säger hon till Nöjesbladet.

”En fet faktura”

Lulu berättar att hon och TV4 inte haft någon kontakt rörande trailern. Att hon nu används för att marknadsföra en kanal där hon inte längre jobbar gör att hon vill ha betalt.
– Jag skulle vilja skicka en fet faktura till dem.

Tidigare har hon kritiserat hur TV4 pumpar repriser av programmen på ett sätt som gör att tittarna har svårt att förstå att hon lämnade ”Äntligen hemma” redan 2012.

– Det är skandal. Det är ju repriser i stort sett varje dag. Där och då tror man ju att man skriver på ett avtal som sänds på tisdagar och går i repris på lördagar.

Hade du hellre föredragit att inte vara med i trailern?

– Jag är gärna med i trailern och får betalt. Annars hade de kunnat hoppa över mig. Men det är också svårt. För det är ju 9 år som de ska plocka bort och det är ju konstigt.

”Är unikt”

Den forna kollegan Björn Christiernsson har också reflekterat över att han syns i kanalen flera gånger i veckan och även i trailern, trots att han nu jobbar för TV3 och har en ny säsong av ”Kan vi hjälpa till” på gång efter årsskiftet.
– Jag lägger ingen värdering i det. De får göra som de vill. Det har de ju också avtal på så att säga. Men sen känns det ju också lite unikt det här med hur mycket repriser de också kör.

Han påpekar också att han förstår att han syns i trailern efter att ha jobbat för programmet i 11 år.

Så säger TV4

TV4 säger att de är stolta över att ”Äntligen hemma” sänts i 20 år.
– Vi har faktiskt med nästan alla profiler som har medverkat genom åren, bland dessa återfinns Lulu Carter och Björn Christiernsson, säger Frida Olsson, exekutiv producent för Äntligen Hemma.

När det gäller kritiken mot repriserna lutar de sig mot kontrakten.
– Alla våra medverkande profiler - inredare, snickare, trädgårdsmästare med flera - nuvarande som tidigare, har naturligtvis fått betalt för sin medverkan i Äntligen Hemma. Däri ingår rätten för TV4 att reprisera programmen.

Hur reagerar du på att Lulu Carter säger till oss att hon blir trött av att få reda på att hon är med i trailern och skulle vilka skicka en fet faktura till er?

– Då får jag nog hänvisa till mina tidigare svar. Vi är som sagt väldigt glada för Lulus medverkan i Äntligen Hemma och hon har varit mycket uppskattad av tittarna, därför är det en självklarhet för oss att ha med henne i Äntligen Hemmas jubileumsprogram.

ARTIKELN HANDLAR OM