Lars Lerin har blivit pappa

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Konstnären har fått en son

1 av 2 | Foto: PETER BÄCKER
Nu har sonen kommit hem till Lars och Junior.

Babylycka i Värmland!

Konstnären Lars Lerin, 61 och hans man Manoel ”Junior” Marques, 38 har blivit föräldrar.

För tio dagar sedan kom snart ettårige Rafael till paret, skriver Värmlands folkblad.

I vintras berättade Lars Lerin och Manoel ”Junior” Marques om sina familjeplaner. Nu har Juniors biologiske son Rafael anlänt från Brasilien till parets hem på Hammarö utanför Karlstad.

Junior var med under Rafaels födsel i Brasilien och sedan dess har han och Lars besökt honom flera gånger. Nu är sonen snart ett år gammal.

– Jag trodde det var jag som skulle bli hönsmamman men Junior ryter åt mig så fort jag tar i ungen, säger Lars Lerin till Värmlands folkblad.

”Han är så rolig”

Den senaste veckan har föräldrarna ägnat åt att bekanta sig med sin nye familjemedlem.

– Vi har mest varit hemma och lekt med honom. Sen har jag honom i en sån där påse när jag tar mina förmiddagspromenader. Junior har varit i Karlstad och köpt kläder och leksaker. Han är så noga med att pojken ska vara fint klädd när de åker in till stan, säger Lars Lerin.

Han beskriver Rafael som en viljestark liten individ.

– Han är så rolig och underbar och temperament har han också. Får han inte som han vill så blir han riktigt förbannad, säger Lars.

Planerar ett syskon

Nu blir det fokus på föräldrarskapet för Lars Lerin. Han kommer att dra ner på måleriet den närmaste tiden.

– Ja, det är klart. Jag blir ju så engagerad i hur det står till här i huset. Men vi har hjälp som tur är. Det kommer vi nog ha året runt. Det kommer en kvinna, en vän till Junior från Sydafrika som har jobbat som barnflicka i Brasilien, om två veckor. Det känns tryggt.

Lars Lerin och Junior gifte sig 2009. För Värmlands folkblad berättar Junior att paret planerar ytterligare ett barn nästa år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN