Tommy Körberg: ”Skäms över att jag inte ansträngde mig”

Han har tre barn – med tre kvinnor.

I podcasten ”Pappasnack” berättar Tommy Körberg, 68, om det dåliga samvetet efter att ha varit en frånvarande pappa.

– Det var inte lätt att vara farsa på det sättet jag trodde att man skulle vara, säger han till Nöjesbladet.

Tommy Körberg fick sitt första barn som 29-åring. I dag är äldsta sonen, programledaren Anton Körberg, 39 år gammal.

I sonens podcast ”Pappasnack” berättar den folkkäre artisten och skådespelaren att han stundtals varit en frånvarande far till Anton och hans två yngre syskon.

Ibland har han känt att han inte räckt till.

– Det gör väl ingen förälder. Vi var mitt i karriären jag och Antons mamma. Jag var ju på Dramaten då och hade just gjort ”Hasse och Tage”. Jag var mitt uppe i smöret. Då var det inte lätt att vara farsa på det sättet jag trodde att man skulle vara. Man tittar på barnet och undrar ”vad fan vill du för någonting”. Det går ju inte att göra någonting åt det där nu. Men han har klarat sig bra hittills, säger han till Nöjesbladet.

I podcasten berättar Körberg om sina skuldkänslor.

– Man skäms över att man inte räckte till. Att jag inte ansträngde mig mer. Men å andra sidan, man har ett liv och du ska försöka göra det bästa av det. Om du inte trivs i en tvåsamhet på det sättet så måste du gå, säger han i podcasten.

Har skilt sig tre gånger

Tommy Körberg har sonen Anton tillsammans skådespelaren Anki Lidén, ytterligare en son med norska Kirsti Skavberg Roaldsen och en dotter med nuvarande frun Ann-Charlotte Nilsson. Han har skilt sig tre gånger.

Uppbrotten har påverkat hela familjen.

– Den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga är en stor lögnare. De blir inte det förrän sen. Det är en lång sorgeprocess när föräldrarna skiljs, säger Körberg i podden.

För Nöjesbladet utvecklar han sitt resonemang kring att han inte alls håller med om att skilsmässobarn blir lyckligare.

– Det är av ren erfarenhet. Man ser det hos barn. Sedan kanske det är några som klarar sig bättre genom att förneka det. De flesta av dem har nog besökt en och annan terapeut.

”Alla behöver gå i terapi”

Körberg har själv gått i terapi, vilket är något han rekommenderar.

– Alla behöver gå i terapi. Terapi är bra. Det enda som är bra med förnekelse är att det är billigare, säger han och fortsätter:

– Ingen kan säga att de vet vem de är utan att ha vänt ut och in på sig själva lite. Det gäller för alla.

Tommy Körberg växte själv upp utan en närvarande pappa. Hans far hade en annan familj vid sidan av och lämnade hans mamma kort efter att han blev till. Enligt honom själv har han inte haft någon riktig fadersgestalt.

– Det ska man inte skylla på. Men jag tror att jag skyllde på det då. Det påverkade mig då. Jag hade inga referensramar alls.

Hur är du som pappa?

– Jag är nog i mesigaste laget. Jag har svårt att säga nej. Jag har nog överöst dem med saker som jag inte borde alla gånger. Jag har skämt bort dem. De lurar mig vart de vill, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE