En riktig maffig ”maffia”-träff på filmfestivalen

Skådisarna samlades igen – firade filmens 45-årsjubileum

Först samlade ­Quentin Tarantino ­sina ”hänsynslösa” igen.
Sedan äntrade ett helt gäng legendarer scenen för att fira att ”Gudfadern” fyller 45 år.

Två historiska åter­föreningar ägde rum på Tribeca filmfestival i New York i helgen.
Det är 45 år sedan den första ”Gud­fadern”-filmen om Don Corleone och hans familj hade premiär 1972. Något som uppmärksammades stort. Skådespelarna Diane Keaton, Robert De Niro, Robert Duvall, James Caan, Al Pacino och Talia Shire samlades för en paneldiskussion på scen, tillsammans med regissören Francis Ford Coppola. Gud­fadern själv, Marlon Brando, syntes i form av ett porträtt på scen.
I paneldiskussionen berättade Al Pacino att han fick göra en mängd provspelningar innan han fick ­rollen som Michael Corleone:
– Det kändes som att det var det enda jag gjorde, till och med efter att jag hade fått rollen.
Men stjärnan var långt ifrån övertygad om att filmen skulle gå hem, skriver ­tidningen Variety.

– Det är över nu. Det här är den sämsta film som någonsin har gjorts, sa Pacino en kväll efter att ha filmat mot Diane Keaton.

25-årsjubileum

Kvällen före hade ett annat gäng gangstrar återförenats på filmfestivalen – ”De hänsynslösa”. Det är i år 25 år sedan den banbrytande thrillern ­hade premiär.

Regissören Quentin Tarantino gick på röda mattan tillsammans med Steve Buscemi, Michael Madsen, Harvey Keitel och Tim Roth.

Gänget berättade anekdoter om film­inspelningen, bland annat om hur svårt det var att hitta ett distributionsbolag på grund av filmens våld.

Publisert: