Han ska spela Hugh Hefner på bioduken

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Joel Ryan / AP
Jared Leto.

NÖJE

Jared Leto, 45, är redo för en ny filmroll – som Playboy-mogulen Hugh Hefner.

Filmen regisseras av Brett Ratner.

– När han hörde att jag hade fått rättigheterna till Hefs berättelse, sa han till mig: ”Jag vill spela honom. Jag vill förstå honom”, säger ”Rush hour”-regissören till The Hollywood Reporter.

Jared Leto, 45, är klar i rollen som Hugh Hefner i en kommande biofilm.

– Jared är en gammal vän. När han hörde att jag hade fått rättigheterna till Hefs berättelse, sa han till mig: ”Jag vill spela honom. Jag vill förstå honom”. Och jag tror verkligen att Jared kan göra det. Han är en av de stora skådespelarna i dag, säger filmens regissör Brett Ratner, 48, till The Hollywood Reporter.

Knep rollen från Robert Downey Jr. och Hugh Jackman

Planer för filmen började smidas redan 2007. Ursprungligen ägde Universal Pictures och Imagine Entertainment rättigheterna till projektet – då med Robert Downey Jr. och Hugh Jackman som potentiella aspiranter för huvudrollen som Hugh Hefner.

Men så småningom tog Brett Ratners bolag RatPac Entertainment över rättigheterna till filmen, något som Hugh Hefner själv kommenterade i ett uttalande i april.

”De senaste åren har det funnits stort intresse och mycket konversation om att göra en film om mitt liv. Jag har alltid trott att när tajmingen var helt rätt, skulle de perfekta kreativa partners komma samma för att göra det här projektet. Jag tror att vi har funnit dessa partners i Brett ratner och RatPac Entertainment”, sa han i uttalandet enligt Rolling Stone.

Vann en Oscar 2013

Det finns än så länge inga detaljer om filmens handling.

Jared Leto fick sitt stora genombrott som Jordan Catalano i tv-serien ”Mitt så kallade liv”, som gick mellan 1994 och 1995. Han vann en Oscar för bästa manliga biroll 2013 för sin insats i ”Dallas buyers club”. Han är även sångare och gitarrist i rockgruppen 30 Seconds to Mars.

Brett Ratner är mest känd för filmer som ”The family man”, ”Red dragon”, ”Rush hour”-serien och ”X-men: The last stand”. Han producerar även musikvideor och har som sådan arbetat med världsartister som Madonna, Mariah Carey och Courtney Love.

Hugh Hefner avled i sitt hem i Los Angeles i slutet av september, 91 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE