Peter Settman om kärlekssemestern med Carmen

Kan tänka sig barn och nytt bröllop med flickvännen

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Förra året avslöjades det att Peter Settman mött kärleken i amerikanskan Carmen Davies.

För Nöjesbladet berättar han om lyckan och hur tankarna går kring att skaffa barn.

– När den frågan kommer får jag ta ställning till det.

Programledaren och producenten Peter Settman, 50, har pendlat mellan Los Angeles och Stockholm under två års tid, och förra året avslöjades det att han blivit tillsammans med amerikanska tv-kollegan Carmen Davies.

När Nöjesbladet träffar Peter Settman på premiärvisningen av Viaplay-serien ”Box 21” berättar han om relationen med nya flickvännen och hur det känns att ha mött kärleken igen.

Foto: Carolina Byrmo
Peter Settman hittade kärleken i amerikanska tv-kollegan Carmen Davies förra året.

– Det är väldigt roligt. Naturligtvis är det så, det känns jättebra. Förut jobbade vi tillsammans, och det fungerade väldigt bra. Då var vi inte ett par. Men vi lärde känna varandra på ett bra sätt och man fick respekt för varandra och vi kände båda att ”fan vad bra och duktig du är”. Och det är nog en styrka. Men sedan vi blev ett par har vi inte jobbat ihop. Det är inget medvetet val, utan det har bara blivit så. Men vänskapen och respekten är inte dum att ha som grund.

Kärleksjul i Stockholm

Peter Settman berättar att de varit i Stockholm under julledigheten och att Carmen Davies blev mäkta förtjust i hans hemland.

– Det som slog henne var Stockholms renhet och hur vacker staden är, säger han och förklarar att vädret inte skrämde henne:

– Carmen är från Cleveland som ligger nära Chicago och där kan vintrarna vara ganska tuffa. Hon älskade verkligen Stockholm och det underlättar förstås.

Carmen Davies är 38 år har inga barn sedan tidigare och fyrabarnspappan Peter Settman tystnar för ett ögonblick när vi frågar om han kan tänka sig att börja om på nytt.  

– Det är ingenting som vi tänker och pratar om. Jag har fyra fantastiska barn sedan innan. Men när den frågan kommer får jag ta ställning till det. Just nu ligger vårt fokus på att hitta vår rytm som par och njuta av varandra. Det är ju ett långdistansförhållande och det är inte som något annat förhållande. Så jag kan inte säga att då händer det här och det här, och då blir det på det sättet.

Men då gissar vi att ni får längta lite efter varandra som läget är nu?

– Ja, absolut. Och det är också ett test för att se hur ens känslor är och vad som händer och hur det känns när man är ifrån varandra.

Foto: Peter Settman/Instagram
Carmen Davies.

Öppen för bröllop

Vad är det bästa med Carmen?

– Förutom de självklara kärlekskänslorna och att Carmen är vacker och snygg och härlig så är hon är otroligt kreativ och väldigt lite fördomsfull. Men vi är helt olika typer. Jag är något mer konservativ som person och hon är raka motsatsen. Carmen är dessutom mycket mer äventyrlig och upptäckande som person och har också otroligt mycket humor. Och hon är snabb och inte ett dugg prestigefull. Så det är lätt att vara med henne, säger Peter Settman och kan inte annat än att hålla med när vi påtalar att det verkar som att han har träffat den rätta.

Men något frieri på Alla hjärtans dag kan Carmen Davies inte räkna med. Med tanke på svaret stänger han dock inte dörren för ett nytt giftermål.

– När det kommer så kommer det. Jag litar helt på att när saker och ting sker så sker det. Den dag det kommer… Men jag forcerar inget.

Kan man säga att du är kär och lycklig?

– Oh ja! Det kan man verkligen säga att jag är. Vi ser verkligen fram emot framtiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kärlek