Coronapandemin

Varje gång låten spelas har fler överlevt på sjukhuset i New York

”Let´s hear it for New York”

Av: 

Olle Kvarnsmyr

NÖJE

En sjuksköterska på ett sjukhus i New York kom på att det behövdes något positivt mitt i allt elände.

I USA är staden New York hårdast drabbad av coronakrisen. Befolkningen har suttit inomhus i karantän sedan den 20 mars och antalet avlidna börjar närma sig 11 000, enligt stadens vårdmyndighet. Sjukhusen är överfulla och sjukvårdspersonalen jobbar på utmattningens gräns. Men det finns ljusglimtar.

En hoppfull signal

På sjukhuset The Bronx's Montefiore Medical Centers internhögtalare ropas det inte bara stressigt efter någon läkare. Ibland dundrar det till och Alicia Keys låt ”Empire state of mind” ljuder över hela sjukhuset. När låten spelas på sjukhuset betyder det att en patient har blivit friskförklarad och äntligen får gå hem.

– En sjuksköterska föreslog att vi skulle spela musik när en patient får gå hem för att signalera hopp. Vi tyckte det var en bra idé och varje gång nu när Alicia Keys spelas betyder det att fler får leva, säger läkaren Damara på Twitter.
 

Mitt hjärta är vidöppet av kärlek

Alicia Keys som ligger bakom låten ”Empire state of mind” med den nu extra betydelsefulla, klassiska strofen "Let's Hear It For New York," känner sig överväldigad över sjukhusets initiativ.
- Mitt hjärta är vidöppet av all kärlek jag känner för det här, säger Keys.

ANNONS

Klicka hem dina munskydd enkelt här - handla hos MEDS.

Extern länk från MEDS

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisarna som stöttar Trump – och de som röstar på Biden

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

New York

Alicia Keys

Coronaviruset