Lana Del Rey kritiseras efter utspel mot Beyoncé och Ariana Grande

Svarar på kritiken: ”Skitsnack”

Lana Del Rey nämnde superstjärnor som Beyoncé, Ariana Grande och Nicki Minaj i ett inlägg där hon kritiserar hur hon bemöts av ”kulturen”.

Nu kritiseras artisten själv för att dra ner kvinnliga artister med en annan hudfärg för att få fram sin poäng, skriver USA Today.

På torsdagskvällen svarade hon på kritiken.

Det är ett långt Instagram-inlägg som Lana Del Rey, 34, riktar ”till kulturen”.

Där skriver hon bland annat:

”Nu när Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj och Beyoncé har haft listettor med låtar om att vara sexig, inte ha på sig kläder, ha sex, vara otrogen etc – kan jag snälla få återgå till att sjunga om att känna mig vacker av att vara kär även fast förhållandet inte är perfekt, eller om att dansa för pengar – eller vad jag vill, utan att korsfästas för det eller att det sägs att jag förskönar misshandel??????".

Lana Del Rey nämnde bland andra Ariana Grande (mitten) och Beyoncé i sitt kritiserade Instagram-inlägg.
Lana Del Rey nämnde bland andra Ariana Grande (mitten) och Beyoncé i sitt kritiserade Instagram-inlägg.

Trött på kritiken

Vidare skriver artisten, som egentligen heter Elizabeth Woolridge Grant, att hon är trött på kvinnliga skribenter och artister som säger att hon förskönar misshandel i sina låttexter.

”Med alla ämnen som kvinnor äntligen är tillåtna att utforska vill jag bara säga att jag de senaste tio åren tyckt att det är patetiskt att mina låttexter som ibland beskrivit min undergivna eller passiva roll i mina relationer ofta fått folk att säga att jag förpassat kvinnor hundra år bakåt i tiden”.

”Summertime sadness”-artisten skriver vidare om hur hon upplevt hur hon som artist blivit behandlad och avslutar inlägget med att skriva att hon ska släppa två poesiböcker och ett nytt album i september.

Lana Del Rey på Way out west 2017.
Lana Del Rey på Way out west 2017.

Kritiseras

Nu riktar många på sociala medier kritik mot stjärnan, där flera undrar varför hon kände behovet att nämna andra artister i sammanhanget för att säga det hon ville ha sagt. Flera nämner också att även de andra kvinnliga artisterna som hon tar upp också ständigt kritiseras för sin musik och sina uttryck. Andra har noterat att hon främst nämnde svarta och latinamerikanska artister i inlägget, skriver USA Today.

Svarar på kritiken: ”Skitsnack”

På torsdagskvällen publicerade Lana Del Rey en story på Instagram där hon svarade på kritiken.

”Det är sorgligt att göra det här till ett WOC-problem (woman of color, reds. anm.) när jag pratar om mina favoritartister. Jag kunde ha sagt vem som helst men jag valde mina jävla favoriter. Det är det här som är problemet med samhället i dag, allt handlar inte om det man vill att saker ska handla om. Det är det jag menade med mitt inlägg, att kulturen inte vill att vissa kvinnor ska ha en röst och jag vet inte vad det handlar om. Men kalla mig aldrig, aldrig, aldrig för en rasist, för det är skitsnack”, skriver hon.

Login • Instagram
Publisert:

LÄS VIDARE