Mordet på Olof Palme

André Pops tar över ”Veckans brott”

Hoppar in i stället för Kvartoft i historisk sändning

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

På onsdag kommer chefsåklagare Krister Petersson att meddela besked om åtal i Palmeutredningen.

”Veckans brott” i SVT sänder ett specialinsatt program med André Pops som inhoppare i stället för ordinarie Camilla Kvartoft.

– Jag har blivit sjukskriven efter en operation så missar jag denna historiska sändning, säger Camilla Kvartoft.

På onsdag kväll sänder SVT ”Veckans brott extra: Palmemordet”. Ett extrainsatt program i samband med att chefsåklagare Krister Petersson ska meddela beslut om åtal under dagen.

Det är André Pops, 47, som kommer att leda det direktsända programmet med krim-journalisten Lars Olof Lampers vid sin sida. Politiker och experter kommer att befinna sig på plats i studion för att analysera beskedet som ska komma under onsdagen. Även Olof Palmes son Mårten Palme tillsammans med bland andra statsminister Stefan Löfven och vittnen från mordnatten kommer att medverka.

André Pops tar tillfälligt över Camilla Kvartofts roll.

I vanliga fall är det Camilla Kvartoft som är programledare för programmet. Men på grund av sjukskrivning är det Pops som har fått rycka in.

– Jag har varit med och planerat vår specialsändning men eftersom jag blivit sjukskriven efter en operation så missar jag denna historiska sändning. Det är jättetråkigt men André Pops kommer naturligtvis göra det med bravur och jag kommer inte hålla mig helt borta, säger Camilla Kvartoft i ett pressmeddelande.

Krister Peterson avslöjade tidigare i just ”Veckans brott” att han skulle presentera en lösning på gåtan om Palmemordet innan sommaren. Och nu är det dags.

– Jag blev både överraskad och otroligt nyfiken. Ska Sveriges största mordgåta till slut få sin lösning, säger Camilla Kvartoft.

”Veckans brott extra: Palmemordet” sänds på onsdag i SVT1 och SVT Play klockan 20.00.

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

SVT sänder ett specialinsatt program med anledning av beskedet om åtal i Palmeutredningen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Leif GW Persson: Hade jag varit själv så hade jag dött

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Olof Palme

Palmemordet

Veckans brott

Camilla Kvartoft

André Pops