Jenny Strömstedt kollapsade i direktsändning i TV4

Programledaren: Har ingen aning om varför jag svimmade

Programledaren föll ihop under intervjun med Krister Petersson.
Programledaren föll ihop under intervjun med Krister Petersson.

Jenny Strömstedt kollapsade i direktsändning i TV4. Mitt under en intervju i programmet ”Mordet på Olof Palme” föll programledaren ihop på golvet.

TV4 bröt snabbt sändningen och gick till reklam.

”Blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skriver Jenny Strömstedt själv på Instagram.

Det var mitt under intervjun med chefsåklagare Krister Petersson i extrainsatta programmet ”Mordet på Olof Palme” i TV4 som Jenny Strömstedt, 47, plötsligt föll ihop.

– Jenny Strömstedt svimmade under kvällens sändning och Anders Kraft trädde in i hennes ställe. Jenny har varit i kontakt med vården och mår under omständigheterna bra, säger Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4, till Aftonbladet.

Kraft: Återhämtar sig

Programledaren Anders Kraft, 51, säger också när sändningen återupptas att Jenny Strömstedt mår bra efter händelsen.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull, i alla fall när hon återhämtar sig, passar vi på att slänga in mig, säger han i direktsändningen.

Jenny Strömstedt.
Jenny Strömstedt.

Jenny skriver själv: Ingen aning om varför

21.45 på onsdagskvällen skriver Jenny Strömstedt ett inlägg på Instagram tillsammans med en bild på sin katt Kerstin:

”Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det. Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig. Tack för alla fina kommentarer. Det värmer in i hjärteroten”.

Hon fortsätter:

”Ps. Jag kommer aldrig sluta fundera på varför mitt livs första svimning nödvändigtvis måste ske i direktsändning. Kan tänka mig tusen bättre tillfällen. Kerstin påstår dock att hon aldrig i livet skulle swimma , det är alldeles för obehagligt med vattnet. PS2. Anders Kraft är en hjälte.”

Stöd från kollegor

I kommentarsfältet får hon stöd från flera av sina TV4-kollegor, bland dem Soraya Lavasani, Jenny Alversjö och Anders Pihlblad.

Tilde de Paula Eby skriver:

”Kärlek Jenny! Inget skämmigt över att vara människa”.

Publisert:

LÄS VIDARE