Friade till Berghagen på kändistäta festen: ”Lasse grät”

Nu kan Olof Röhlander planera bröllopet med sin Maria

Tidigare ”Sommar i P1”-prataren Olof Röhlander friade till Maria Berghagen under en kändistät kräftskiva.

Med på kalaset var Marias pappa Lasse Berghagen som hälsade honom välkommen till familjen.

– Lasse grät och jag är inte så gråtmild, men då var det nära även för mig, säger Olof Röhlander till Nöjesbladet.

Den meriterade talaren och föreläsaren Olof Röhlander, 43, anordnar varje år en kräftskiva där han bjuder in sitt kändistäta nätverk till en rejäl fest på restaurang i Stockholm. I år stod det en ordentlig överraskning på menyn.

Efter att Linda Strand och Christopher Wollter sjungit ”Innan sommaren är över” som är Olof Röhlanders sambo Maria Berghagens favoritlåt, vände han sig till henne och friade inför alla gäster:

– Nu ska vi inte gifta oss idag, men jag har en fråga. Inför dina föräldrar och alla er andra; Maria Berghagen, vill du gifta dig med mig?

Lasse: Välkommen till familjen!

Efter ett rungande ja och jubel från gästerna erkände tidigare ”Sommar i P1”-prataren Olof Röhlander att han aldrig brukar vara nervös när han ska tala inför folk, men nu var han det.

Efter frieriet tog Maria Berghagens pappa Lasse Berghagen till orda:

– Olof kallade mig för svärfar i ett och ett halvt år. Jag sa ”håll käften på dig och gift er först”, sa han skämtsamt och fortsatte:

– Men jag godkänner det fullkomligt. Välkommen till familjen!

Hade du planerat frieriet länge?

– I några veckor, det har varit svårt att hålla tyst och mörka och även hålla tyst inför Marias föräldrar. Men jag tycker jag lyckades bra, säger Olof Röhlander till Nöjesbladet.

Du hade även en ring i beredskap?

– Ja, men jag köpte bara en ring. Det  hade varit lite förmätet att köpa två innan jag fick ett ja även om jag hade starka förhoppningar.

Maria: Så otroligt överraskad

Marias pappa Lasse Berghagen var på plats på festen, innebar det en extra spänning?

– Ja, men han hälsade mig välkommen till familjen och kramade om mig. Lasse grät och jag är inte så gråtmild, men då var det nära även för mig. Så nu är vi en familj och det var en upplevelse.

Maria Berghagen är ett par dagar efter frieriet fortfarande tagen.

– Det känns fantastiskt. Ja blev så otroligt överraskad, jag visste verkligen ingenting. Mamma och pappa visste inte heller någonting, men de blev glatt överraskade. Olof och pappa har blivit mer eller mindre bästa vänner så han blev så glad. Han sa som han brukar, ”nu gråter vi” och så gjorde vi det.

Bland gästerna som fick bevittna frieriet fanns förutom undertecknade bland andra Martin Melin, Kattis Ahlström, Annika Jankell, Robert Wells och Julia Dufvenius.

Publisert:

LÄS VIDARE