Jihdes oväntade löfte – om miljonerna rullar in

Lovar inför Diabetesgalan i TV3: ”Kan vara helt tyst i en veckas tid”

Peter Jihde hoppas dra in mångmiljonbelopp till diabetesforskningen.

Inför Diabetesgalan på TV3 kastar han in ett oväntat löfte – om priset blir rätt.

– Vill den här vinnaren att jag ska vara helt tyst i en veckas tid så kommer jag att vara det, säger Peter Jihde och skrattar.

För tredje året leder Peter Jihde, 48, Diabetesgalan på TV3 för att samla in pengar till forskning kring folksjukdomen som han och även de två andra programledarkollegorna Molly Sandén, 27, och Isabel Adrian, 42, också lider av.

– Av alla galor som jag har fått vara med och göra under alla år så är det här den som är häftigast att ha fått vara med och skapa. För att vi är så jäkla många och vi har pratat så lite om den här sjukdomen, säger han.

Jihde är också bonuspris i en auktion som han hoppar kan dra in stora summor pengar till Diabetesgalan. Rätt budgivare kan ropa hem priset att få resa till Himalaya i en vecka tillsammans med äventyraren Johan Ernst Nilson, 50, för vandring i bergsmassivet, besök i gamla kloster och möjlighet att flyga helikopter genom Mount Everests legendariska isfall.

Jihde följer med

Som sällskap på resan får man även tv-profilen Peter Jihde.

– Johan Ernst Nilson och Himalaya är den stora grejen men så frågade Johan om inte jag skulle följa, så man får två plus en. Plus ett berg, säger Jihde och skrattar.

– Det är en sån unik once in a lifetime-möjlighet, när Johan sa att han ställer upp och fixar det här och sen frågade om jag ville hänga med. Det var självklart för mig, att få vara i närheten av världens högsta topp och både att testa det som diabetiker och framför allt att se de vyerna. jag hoppas det går för riktigt mycket pengar. som kan hjälpa diabetesforskningen framåt.

Jihde passar på att kasta in ett extra löfte, för den tveksamma budgivaren.

– Vill den här vinnaren att jag ska vara helt tyst i en veckas tid så kommer jag att vara det.

Har gett miljonbelopp

Budgivningen har pågått på Tradera sedan två veckor och ligger i skrivande stund på 74 000 kronor. Men Jihde hoppas på ett betydligt högre slutresultat.

– Johan Ernst Nilson har medverkat med andra typer av äventyr på andra galor runt om i världen och då har det handlat om miljoner. Men då är det folk i länder med väldigt stora plånböcker, som till exempel USA, Australien och England. Så jag hoppas att de som har så stora plånböcker i vårt land öppnar upp dem i det här fallet. Det är för en god sak och det blir en jäkla rolig utmaning, säger Peter Jihde.

Diabetesgalan sänds på TV3 torsdag 20.00.

Publisert:

LÄS VIDARE