Eva Hamilton kritisk till SVT:s nyhetsplaner

Eva Hamilton är kritisk mot SVT:s planer att sända nyheter klockan 22.

Den före detta mediachefen önskar mer lyhördhet från SVT.

– Jag tycker det är okänsligt och olyckligt, säger hon i SVT plays program ”Fönster mot medievärlden”.

Sedan knappt 30 år tillbaka sänds TV4 nyheterna klockan 22.00. Tidigare i höstas blev det känt att SVT har planer på att börja sända lokala nyheter följt av sena "Rapport” klockan 22, något som fått kritik. I fredagens avsnitt av SVT:s program "Fönster mot medievärlden" är SVT:s före detta vd Eva Hamilton med. Och hon gillar inte idén med det nya nyhetsblocket
– Jag tycker att det är olyckligt att lägga de två stora nyhetsprogrammen på samma tid, det är aningen okänsligt av SVT. Jag kan förstå dilemmat att man vill spara pengar och det är dyrt med nyheter i SVT två. Men frågan är om det inte är värt att ta pengarna och behålla nyheterna i kanal två, säger Eva Hamilton i programmet.

Jan Helin, mediedirektör på SVT, höll inte med Eva Hamilton utan anser att det är rätt flytta på de lokala nyheterna.
– Jag skulle säga att det inte är värt att ha nyheterna i kanal två, det vore inte att hushålla med allmänna medel, säger Jan Helin i programmet.

SVT har fått en hel del kritik och i en debattartikel krävde TV4:as medarbetare att public service-bolaget skulle dra tillbaka sina planer. I en kommentar till Aftonbladet skriver Casten Almqvist, vd på TV4, att man har sträckt ut en hand till SVT i förhoppning om att lösa frågan.

– Vi har tagit kontakt med SVT så att vi kan reda ut det här. Ett tablåkrig om nyheter har inga vinnare utan bara förlorare och det skulle bli publiken i det här fallet.

Aftonbladet har sökt både Jan Helin och Eva Hamilton, via telefon och sms.

Publisert:

LÄS VIDARE