Benjamin Ingrosso: Det är väldigt ensamt att bo själv

För snart ett år sedan köpte Benjamin Ingrosso en lägenhet.

Trots det har han bott hemma hos bästa kompisen Jacob ”Nause” Criborn.

– Det är väldigt ensamt att bo själv, säger han till Aftonbladet.

Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso.

I höstas slog Benjamin Ingrosso, som länge pratat om sin längtan att flytta hemifrån, till på en etta i centrala Stockholm. Men där har 22-åringen inte bott särskilt mycket, istället har han huserat hemma hos vännerna Melina Criborn och Jacob ”Nause” Criborn som i dagarna blev föräldrar för första gången.

– Egentligen så tror jag att han är lite rädd för att flytta till en egen lägenhet. Jag tror att han drar på det för att han trivs så bra hos Jacob och Melina, sa Pernilla Wahlgren i ett avsnitt av ”Wahlgrens värld” i våras.

”Det är väldigt ensamt att bo själv”

När Aftonbladet träffar Benjamin Ingrosso på ett BBQ-party på Edsvikens Gelateria berättar han om den rådande boendesituationen.

– Jag har inte flyttat hem till mamma! Det var ett och ett halvt år sedan jag flyttade därifrån. Men jag har ju bott hos min bästa polare Jacob och hans fru Melina. Vi har hängt mycket och bott tillsammans, men nu får jag väl flytta in i min lägenhet. Jag har ju en lägenhet som jag bor i från och till, men för Jacob är det nog väldigt roligt. Han får ju bo med både sin bästa kompis och sin fru.

Du har sagt att du tycker ensamheten är jobbig?

– Ja, men det är ju väldigt ensamt att bo själv. Jag har aldrig varit själv på det sättet och det är en grej jag har jobbat på jättelänge. Men jag älskar att vara själv och äter exempelvis lunch ensam varje dag. Men att bo helt ensam är en annan grej.

Benjamin Ingrosso och Jacob ”Nause” Criborn.
Benjamin Ingrosso och Jacob ”Nause” Criborn.

Du får väl hitta en flickvän som kan hålla dig sällskap?

– Ja, jag vet… Men det är svårt att göra det. Men jag försöker!

Får du många skamliga förslag och glada tillrop på sociala medier?

– Ja, men det får jag väl. Så är det. Det är smickrande. Jag söker nog ändå det som kommer hända när jag minst anar det. Men nu är jag singel.

”Roligaste veckan i mitt liv”

Kan det vara klurigt att dejta som kändis och inte veta om personen är intresserad av personen Benjamin eller artisten Benjamin?

– Absolut! Men det är nog också lätt att överanalysera det. När man träffar rätt så känns det nog på en gång. Och man känner också av om någon är ute efter någonting annat. Frågar personen tusen frågor om musiken så fattar man ju, det är personen i sig man ska lära känna. Men jag är rätt ung och har ändå lite tid på mig.

Benjamin Ingrosso ser tveksam ut när vi frågar om han skulle kunna tänka sig att dejta ett fan.

– Nja… Jag vet inte. Men man ska aldrig säga aldrig.

Vid sidan om den eventuella flickvänsjakten ekar jobbschemat relativt tomt för Benjamin Ingrosso. I somras spelade han dock in ”Så mycket bättre” som i vanlig ordning har premiär i oktober.

– Det var utan tvekan den roligaste veckan i mitt liv. Jag var verkligen på en plats där jag kände mig hemma och kunde vara mig själv till hundra procent. Jag blev också så väl mottagen. Det var väldigt speciellt och jag ser verkligen fram emot att folk ska få se programmet.

Benjamin Ingrosso och många andra etablerade artister fick utstå hård kritik tidigare i somras för att ha sökt krisstödsstipendium under coronakrisen. Han valde sedan att skänka bort pengarna till sina musiker och teamet.

Var den stormen jobbig?

– Nja, men så är det ju alltid. Man får ta det onda med det goda. Sedan är vi väldigt bra i det här landet på att kasta skit på varandra. Det är lite så. Men det är bara att ta det.

Jackpott på Europatipset – här är expertens tips i jakten på miljonerna
Publisert:

LÄS VIDARE