Ansel Elgort förnekar anklagelse om sexuellt övergrepp

Stjärnan försvarar sig själv på Instagram

Publicerad:
Ansel Elgort.
Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Ansel Elgort.

NÖJE

Ansel Elgort anklagas för att ha begått ett sexuellt övergrepp mot en då 17-åring tjej.

Nu har skådespelaren uttalat sig.

”Jag har aldrig och skulle aldrig begå ett övergrepp mot någon”, säger han.

Ansel Elgort, 26, känd från filmer som ”Förr eller senare exploderar jag”, ”Baby driver”, ”The Goldfinch” och ”Divergent”-filmerna har varit i hetluften de senaste dagarna.

Det var under fredagen som en kvinna, Gabby, skrev ett längre Twitterinlägg med titeln ”Min historia med Ansel Elgort”, skriver flera amerikanska medier.

”Grät av smärta”

I inlägget berättar hon i detalj om hur skådespelaren ska ha begått ett övergrepp på henne 2014, när hon var 17 år gammal och han var 20 år gammal.

”Det var min första gång och jag grät av smärta och ville inte göra det, och de enda orden som kom ur hans mun var ’vi måste lära upp dig’”.

Foto: Macall Polay / TT NYHETSBYRÅN
Ansel Elgort i ”The Goldfinch”.

Vidare berättade kvinnan hur dåligt hon mådde därefter, att hon går i terapi och lider av panikattacker och posttraumatiskt stressyndrom.

”Jag var så ung och han visste det. Han sa också saker som ’du kommer att bli en sådan vacker ung kvinna när du blir äldre’.

Kvinnan, vars konto nu är raderat, sa också att hon berättar om händelsen nu för att hon inte har varit redo tidigare.

Svarar på Instagram

Inlägget spreds snabbt på nätet, och många krävde svar av Ansel Elgort, vars sociala medier genast fylldes av kommentarer där han blev kallad för våldtäktsman.

Under lördagen kom svaret, där Ansel Elgort förnekar anklagelsen.

På Instagram skriver skådespelaren att han var ”bedrövad” över att se inläggen om honom på sociala medier det senaste dygnet.

”Jag kan inte hävda att jag förstår Gabbys känslor men hennes skildring av händelserna är helt enkelt inte vad som hände”, skriver han.

Han fortsätter.

”Jag har aldrig och skulle aldrig begå ett övergrepp på någon. Det som är sant är att i New York 2014, när jag var 20, hade jag och Gabby ett kort, lagligt och helt samtyckligt förhållande. Tyvärr hanterade jag inte uppbrottet bra.”

Ber om ursäkt

Han skriver vidare att han slutade svara på hennes meddelanden, vilket han vet är ett omoget och elakt beteende. Det är också det enda han ber om ursäkt för i inlägget.

”Denna försenade ursäkt vet jag inte ursäktar mitt oacceptabla beteende när jag försvann. När jag tittar tillbaka på min attityd är jag äcklad och skäms djupt över hur jag agerade. Jag är verkligen ledsen. Jag vet att jag måste fortsätta att reflektera, lära mig och arbeta på att bli mer empatisk”.

Ansel Elgort är aktuell i rollen som Tony i Steven Spielbergs kommande ”West side story”-nyinspelning, samt i kommande HBO Max-serien ”Tokyo vice”.

Publicerad: