ASAP Rocky i våldsamt slagsmål i Stockholm

Fångades på video – misstänks för grov misshandel

ASAP Rocky ses kasta ner en person på marken i centrala Stockholm.

Slagsmålet i söndags kväll fångades på video och publiceras nu av den amerikanska sajten TMZ.

Poliskällor bekräftar för Aftonbladet att rapstjärnan är misstänkt för grov misshandel.

Klockan 21.53 på söndagskvällen fick polisen in ett larm om en misshandel i centrala Stockholm. Den amerikanska sajten TMZ har publicerat en video från det våldsamma slagsmålet och nu bekräftar poliskällor för Nöjesbladet att världsartisten ASAP Rocky är misstänkt för grov misshandel.

Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, 30, syns i videoklippet kasta ner en person på marken och därefter sparkar flera i rapparens sällskap på offret.

Bråket ska ha börjat på en hamburgerrestaurang i Stockholm, där ASAP Rocky uppges ha anklagats för att ha förstört ett par hörlurar som tillhörde en annan restauranggäst.

Kastas genom luften

Två yngre män ska sedan ha följt efter honom och hotat med att ringa polisen och enligt TMZ blev rapparen hotfull när ytterligare en person bröt sig in i diskussionerna. Sen utbröt slagsmålet.

På videon som TMZ publicerar syns hur ASAP Rocky sliter tag i en person och kastar denna genom luften och ner i marken. Tre andra personer i rapparens sällskap ger sig sen in i slagsmålet och slår och sparkar den attackerade mannen.

I klippet kan man även höra hur en flaska krossas i bakgrunden. Efter händelsen ska rapparen och hans entourage ha lämnat platsen. Polisen uppger för Nöjesbladet att de har talat med den misshandlade mannen som också har pekat ut en misstänkt gärningsman.

– Det finns en utpekad person som målsäganden pekar ut, säger Mats Eriksson, presstalesman på Stockholmspolisen.

Skuren med trasig glasflaska

Enligt de första uppgifterna till polisen ska det också ha använts någon form av tillhygge.

– Han hade blivit sparkad på. Och så hade han skärsår på ena armen och skärsår på den andra också. Det är någon typ av tillhygge men inte en kniv, säger Mats Eriksson.

Han fortsätter:

– Det ska inte vara ett allvarligt skadeläge. Men man vet förstås inte när man har blivit allvarligt misshandlad på det sättet.

Polisens presstalesperson vill inte bekräfta den utpekade gärningsmannens identitet men källor inom polisen bekräftar för Nöjesbladet att det rör sig om ASAP Rocky. Brottet rubriceras som grov misshandel.

Nöjesbladets poliskällor bekräftar att rapparen är misstänkt för grov misshandel, genom att en eller flera gärningsmän i samförstånd skurit offret med en trasig glasflaska och sparkat och slagit honom när han låg ner.

Ska uppträda i Stockholm tisdag kväll

ASAP Rocky ligger bakom flera stora hitlåtar och har under åren samarbetat med andra världsstjärnor som Drake, Rihanna och Kendrick Lamar.

Rapparen befinner sig just nu i Stockholm för att uppträda på hiphopfestivalen SMASH som arrangeras på Stadion tisdag och onsdag. ASAP Rocky är festivalens huvudnamn under tisdagskvällen.

– Han kommer att stå på scenen ikväll. Han är i Sverige och allt ska gå som planerat, säger SMASH:s pressansvariga Sulekha Daar.

Enligt våra uppgifter är han ju misstänkt för grov misshandel här i Stockholm, är det något ni kan kommentera?

– Nej, enligt hans managements planer ska allt gå som det ska.

Publisert:

LÄS VIDARE