Här hänger Ulf Lundell med Stefan Löfven

...och rockräven hyllade Greta Thunberg på scenen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulf Lundell hyllade Greta Thunberg på scenen och tillägnade henne sin klassiker ”Isabella”.

Efter spelningen träffade han också statsminister Stefan Löfven bakom scenen.

– Vi delar engagemanget mot nazismen och ilskan över att högerkrafter försöker kidnappa ”Öppna landskap”, hälsar statsministern via sin pressekreterare.

Ulf Lundell, 69, lockade tusentals till Skansen på torsdagskvällen för sin enda turnéspelning i Stockholm. Och i publiken fanns statsministern och hans fru.

– Det var en av många härliga spelningar och platser Ulla och jag har varit på i Sommar-Sverige i år, vi har också hunnit se Laleh och Timbuktu, hälsar Stefan Löfven, 62, via sin pressekreterare.

– Ulf Lundell är en av mina favoritartister sedan länge. Jag gillar hans mångsidighet, har läst många av hans böcker sedan ”Jack” och bland annat har vi fyra av hans tavlor hemma.

”Vi delar engagemanget mot nazismen”

Efter spelningen möttes de också bakom scenen och Lundell passade på att föreviga det med en selfie tillsammans med Stefan och Ulla Löfven, 68, som han lagt upp på sin Instagram. Löfven kan inte låta bli att referera till Lundells låt ”Backstage” när han kommenterar mötet:

– Det var roligt att Ulla och jag fick komma backstage efteråt på vackra Skansen. Det var ett kort möte men vi pratade bland annat om hans senaste bok som jag läser nu och att vi delar engagemanget mot nazismen och ilskan över att högerkrafter försöker kidnappa ”Öppna landskap”, som inte ska handla om främlingsfientlighet, säger statsministern via sin pressekreterare.

Från scenen passade Ulf Lundell också på att hylla Greta Thunberg, 16, genom att tillägna henne sin låt ”Isabella”, där han bland annat sjunger textraderna:

”Låt inte de jävlarna ta dig, du är en kvinna full av liv”.

– Han sa att fler borde göra som hon, stå upp för vad de tror på. Han pratade om båten också och hoppades att allt skulle gå bra med seglingen, säger en person som var i publiken under konserten.

1 av 4 | Foto: DAN HANSSON
Ulf Lundell.

Flera andra uppmärksammade också Lundells hyllning och bland annat SVT:s sportreporter Ola Bränholm skriver på Twitter:

”Coolt. Gammal stöttar ung. Samma kamp, stå upp för det goda, låt inte jävlarna eller trollen ta er. Tack!”

Nöjesbladet har sökt Ulf Lundell.

Publicerad: