Boktipset gör comeback i Go’ kväll efter storbråket

SVT:s ändring efter ändringen – utan Mosander

avFelix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:

Det togs bort under skandalbråk i höstas.

Nu gör boktipset comeback i SVT:s ”Go’ kväll” – utan sparkade Ingalill Mosander.

Under våren kommer tittarfavoriten ”Go’ kväll” i vanlig ordning att rulla i SVT. I säsongspremiären gästar Elsa och Helene Billgren programledaren Beppe Starbrink för att berätta om den nya serien ”Äkta Billgrens”.

 Plötsliga avskedet

Tittarna får även återse inslaget ”boktipset” som då gör comeback. ”Go’ kväll” skapade under sensommaren rubriker då Ingalill Mosander, som lett ”boktipset” i 15 år, plötsligt fick sparken från programmet och ”boktipset” försvann ur rutan. Anledningen var att programmet skulle genomgå en föryngring och nu är inslaget alltså tillbaka i ny kostym.

– Jag blev överraskad. Jag hade ingen aning om att de skulle lägga ner det här. Det bara ringde en projektledare som jag faktiskt aldrig har träffat. Hon säger att nu ska vi lägga ner det här. Det handlade inte om att jag gjort något dåligt jobb eller så utan grejen var att man skulle föryngra, sa Ingalill Mosander då.

Go'kväll erbjöd Ingalill Mosander att medverkan i en annan form. Till Nöjesbladet meddelar hon att hon tackade nej men att det var ett bra möte. Hon är också mycket glad för sina 21 år med programmet.

Titti Schultz blir först ut att tipsa tittarna om böcker. Och då ska det handla om biografier.

”Go’ kväll” har premiär 8 januari 18.45.

1 av 3
Ingalill Mosander
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM